Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, federasyon kurulduğundan bu yana hentbola hizmet edenleri Adana’da ağırlayacaklarını söyledi.

Hadi, 30 Mayıs Cumartesi günü Adana’da gerçekleştirilecek olan “Hentbolun Yıldızları Adana Buluşması” etkinliği için komite oluşturduklarını, daha önce Eskişehir, Trabzon ve İstanbul ’da düzenlenen “Hentbolun Yıldızlarının Buluşması”  adındaki etkinliğin kapsamlı ve görkemli geçmesi için hazırlıkların son aşamaya geldiğini kaydetti.

Salon sporları içinde en fazla ilgi çeken hentbolu gündemde tutmak ve federasyon kurulduğundan bu yana hizmeti geçenleri bir araya getirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Hadi, şöyle devam etti:

“Öncelikle Türkiye’de hentbolun atası sayılan merhum Prof. Dr. Yaşar Sevim’i rahmetle anıyoruz.  Türk hentbolu Yaşar Sevim ve spor sevdalısı arkadaşları tarafından Türkiye’de tüm il, ilçe, belde hatta köylerde bile oynanır duruma gelmiştir. İlkini Eskişehir’in başlattığı, daha sonra İstanbul ,Trabzon'da  gerçekleştirilen, ve dördüncüsü de Adana’da 30 Mayıs Cumartesi yapacağımız  ‘Hentbolun Yıldızları Buluşması’ etkinliğini çok önemsiyoruz. Oluşturduğumuz komite hemen kolları sıvadı. Eski federasyon başkanları, milli sporcular, hakem, antrenör ve yöneticilerden oluşacak yaklaşık 250-300 kişinin katılacağı duayenler buluşmasında Adana konukseverliğini göstereceğiz.”

-GÖSTERİ MAÇI, MİNİ KONSER, PANEL, SİNEVİZYON VE ÇEVRE GEZİLERİ YAPILACAK-

Etkinlik kapsamında gelen konukların transferi, konaklamasının yanı sıra, açılış kokteylinin ardından eski milli hentbolcular gösteri maçı yapacağını, mini konser, sinevizyon eşliğinde ‘Adana ve Türk Hentbolunun Dünü Bugünü’ konulu panel ve kentin tarihi, doğal güzellikleri tanıtmak için gezi düzenleneceğini belirten Hadi,  Türk hentboluna gönül veren konukların Adana’dan iyi izlenimlerle ayrılmasını sağlayacaklarını, başta Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de etkinliğe destek vermelerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda, ÇÜ Rektör Danışmanı ve Eski Hentbolcu Prof. Dr. Metin Yavuz,  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdür Yardımcısı Ercan Yeldan, Eski Milli Hentbol Takımı Antrenörü Kazım Tekin, Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Kamil Dikici ve Eski Milli Hentbolculardan Mehmet Bilbek, İbrahim Şentürk, Mehmet  Ali Keskin ve Murat Uzel  hazır bulundu.