11 Kasım 2019 Pazartesi saat 19.00’da Yüreğir Kültür Merkezinde açılış töreni ve malzeme dağıtımı yapılacak ve ardından 12 Kasım 2019 saat 17.30’da Adana Sümer Öğrenci Yurdu halı sahasında ‘Kuzey Yıldızı ile Mesleki Eğitim 2’ arasında oynanacak olan ilk müsabaka ile 14 gün sürecek olan turnuvaya start verilecek.

Proje, Merkezi Eğitim Merkezlerinde kayıtlı çıraklık eğitimi görmekte olan ve sanayide çalışan, yeterli sosyal faaliyet alanı bulamayan, serbest zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirecek imkânlardan yoksun gençlere; sportif, sosyal ve kültürel faaliyet alanı temin etmek suretiyle gençlerin diğer yetenek ve potansiyellerinin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla dezavantajlı gençlere yönelik olarak yapılacak.

Ataşbak, “Sanayinin Çırakları Adana’mızın Parlayan Yıldızları olacak”

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak,  Adana’da gerçekleşecek olan proje için şunları söyledi: “Öncelikle böylesine anlamlı bir projenin kentimizde yapılacak olması bizleri memnun etti. Amacımız bu proje ile Mesleki Eğitim gören ve sanayide çırak olarak çalışan gençlerimizi yapacağımız sportif, sosyal ve kültürel faaliyetle dezavantajlı durumdan avantajlı bir konuma getirmektir. Proje sonunda da gençlerimizin Adana’mızın birer parlayan yıldızı olacaklarına ve birçok alanda bizleri gururlandıracağına inancım tamdır diyen Ataşbak, müsabakalara katılacak olan tüm sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum.” Dedi. Ayrıca Ataşbak,  tüm Adanalıları etkinliklere davet etti.