Bölgemizde son yıllarda özellikle gençlerin Satranç’a olan büyük ilgisi ve oluşan yoğun talep üzerine Adana’da Satranç antrenörlerine ihtiyaç duyulmuştur. Bu sebeplerden dolayı Satranç Federasyonu Adana İl Temsilciliği 2. Kademe Satranç Antrenörlük Kursu açmaya karar verilmiştir.      

Yeteri sayıda başvuru olması halinde 23 Aralık 2019 - 07 Ocak 2020 tarihleri arasında Adana İlimizde 2. kademe antrenör yetiştirme kursu açılacaktır. Kurs kayıtları e-devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Kayıtlar 16.12.2019 tarihinde sonra edecektir.

İLETİŞİM: YALÇIN GERGEROĞLU (Satranç Adana İl Temsilcisi)

Gsm: 05307706501

Önemli Açıklama:          

2. Kademe Antrenör Kursu Bilgilendirme;

Açılacak olan antrenör kursları için kayıt işlemleri e-devlet üzerinden “Gençlik ve Spor Bakanlığı/Spor Bilgi Sistemi” ne girilerek yapılacaktır. Spor Bilgi Sistemi üzerinden ön kayıt yaptırmayan kursiyerlerin başvuruları dikkate alınmayacaktır.

 Antrenör kurslarına son başvuru tarihinden sonra kayıt işlemleri sistem üzerinden otomatik olarak kapanacağından bu tarihten sonra hiçbir şekilde işlem yapılamayacaktır.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı/Spor Bilgi Sistemi antrenör kayıtlarında antrenör kursları için bildirilen minumum katılımcı sayısına ulaşılamadığı takdirde sistem otomatik olarak antrenör kursunu iptal edecektir.

 Kesinleşen kurs tarihinden sonra mücbir sebepler dışında kursa katılmaktan vazgeçen kursiyerlere para iadesi yapılmayacaktır.

 Kayıt işlemleri için aşağıda yer alan sıra takip edilebilir;

 KURS KAYIT İŞLEMLERİ

 Kursa katılmak isteyen adayların e-devlet üzerinden dinamik bilgi sistemine kurs kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.

 Yeterli sayıda müracaat olması durumunda kurs açılacaktır.

 Not: Genel eğitim programında yer alan derslerden muaf olan adayların evraklarını eksiksiz olarak kesin kayıt listelerinin açıklanmasının ardından kurs başlamadan kurs sorumlusuna teslim etmeleri gerekmektedir.

 Evrakları eksik olan adaylar kursa kabul edilmeyecektir.

2. Kademe Antrenör Kursuna Katılacaklardan İstenen Belgeler

1. Dilekçe (Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığına hitafen yazılmış kursa katılım talebini içeren açık adres ve iletişim bilgisi yazılı)

2. İki adet vesikalık fotoğraf (erkek kursiyerler için sakalsız ve kravatlı- Biyometrik olmayacak)

3. Sağlık raporu (Herhangi bir sağlık kurumundan alınmış belgenin aslı- protokol no, tarih, Dr. imza-kaşeli olacak)

4. Savcılık İyi Hal Kağıdı (Aslı veya QR Kodlu e-devlet sureti)

5. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden cezaları olmadığına dair yazı (Aslı veya QR Kodlu e-devlet sureti)

6. Dekont (EFT/HAVALE kabul edilmemektedir. Yalnızca İş Bankasından adımları takip ederek ödeme yapabilirsiniz.) İş Bankası gişelerinden ödeme yapacak kursiyerler, ön kayıt işleminin tamamlanmasından sonra e-posta adreslerine gönderilen Referans numarası ile "Türkiye Satranç Federasyonu'na ait 6 T ekranında 2695 kodu ile fatura ödemesi yapmak istiyorum"demeleri ve buna göre referans no ile 1.350 TL ödeme yapmaları gerekmektedir. İş Bankası Internet şubesinden ödeme yapacak kursiyerler, "Ödemeler/Fatura/Anında Fatura Ödeme" seçeneğinden referans no ile Türkiye Satranç Federasyonu'nu seçerek ödeme yapabilirler.

7. 1 Yıl Üst Kademe Antrenörün Yanında Çalıştığına Dair Belge  (Kulüpte veya Milli Eğitime Bağlı Kurumlarda 1 Yıl Çalıştığını Beyan Eden Resmi Yazı - Mühür ve İmzalı-)

8. 1. Kademe Antrenör Belgesinin Sureti

9. Teorik Derslerden Muaf Olduğuna Dair Belge (muaf ise)

10. Nüfus kayıt örneği (QR Kodlu e-devlet sureti)

11. Yerleşim yeri (ikametgah) belgesi. (QR Kodlu e-devlet sureti)

Antrenörlük Kayıt İşlemleri: https://www.turkiye.gov.tr/

Yukarda gösterilen linkten arama kısmına “spor bilgi sistemi” yazılır.

Daha sonra “Spor Bilgi Sistemi (Gençlik ve Spor Bakanlığı)” linkini tıklayınız

Açılan sayfada “Uygulamaya git” kısmını tıklanır.

İşaretlenmiş olan “Spor Elemanı” tıklandıktan sonra "Kurs Ön Kayıt Başvurusu” açılarak buradan kursa ön kayıt işlemlerinizi kendiniz gerçekleştireceksiniz.