Şampiyonaya 11 ilden 18 spor kulübü ve 110 sporcu katılacak.

Şampiyona;  Adana Valiliğinin himayelerinde, Sarıçam Belediyesi sponsorluğunda ve Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü TOHM Kayıkhane tesislerinde yapılacak.

TOHM tesislerinde şampiyona öncesi tanıtım ve davet amaçlı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Şube Müdürü Murat Adıgüzel,  Çukurova Üniversitesi BESYO Müdür Yardımcısı Ercan Yeldan,  Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Kadir Gül, TOHM antrenörü Harun Akıllı, Tesis Amiri Mustafa Yakar ve birçok gazeteci katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Uludağ, “Yapılacak olan bu yarışlarla ilimizde ve Sarıçam ilçemizde yaşayan gençleri su sporlarına teşvik etmeyi, su cenneti olan ilimizi ulusal ve uluslararası su sporları camiasına tanıtmayı hedefliyoruz. Sarıçam Belediyesi olarak bu tür organizasyonların yaygınlaşması için her zaman sorumluluk almaya hazırız. Böylesine büyük bir organizasyonda bizden desteklerini esirgemeyen Adana Valisi Mahmut Demirtaş Beyefendiye, Türkiye Kano Federasyon Başkanı Alper Cavit Kabakçı’ya, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a ayrı teşekkür ederim.”

 Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel yaptığı açıklamada, yarışların Adana’da TOHM tesislerinde yapılacak olmasının heyecanını yaşadıklarını belirtti. Yılmazel, konuşmasının devamında şunları söyledi. “Adana’mız doğal güzellikleri açısından su sporlarına müsait sayılı illerimizden biridir. Geçmiş yıllarda bu şehir yine birçok şampiyonaya ev sahipliği yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Müdürlüğümüz olarak spora ve sporculara her zaman katkımız ve desteğimiz sürecektir. Bu duygularla tüm Adanalı sporseverleri hafta sonu yapılacak olan Kano Türkiye Şampiyonasını izlemeye davet ediyorum.”

Toplantı sonrasında Başkan Uludağ, TOHM Kano-Kürek antrenman tesislerini gezerek, antrenör Harun Akıllı’dan faaliyetler hakkında bilgiler aldı. Gazetecilerle toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.