19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıldönümü kutlamaları kapsamında İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilciliği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilcisi Seçil Binboğa ile eşi İzci Lideri Ayhan Binboğa ve kentte izcilik faaliyeti gösteren izci kulüpleri DSİ baraj Çamlığı’nda 3 günlük çadır kampı gerçekleştirdiler. Burada  izcilere liderler tarafından eğitsel oyunlar, doğa, çevre, bayrak, vatan, Atatürk konularında bilgi aktardılar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın öncülüğünde ve Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde ergin izciler, Baraj Yolu Hastaneler Caddesi kavşağında ellerinde meşalelerle yürüyerek, halkın katılımı, vatandaşların balkonlarından izcilere sevgi gösterileriyle Cemalpaşa, Gazipaşa Bulvarı, Vali caddesi geçilerek Menderes Spor Salonu önünde sona erdi.

İzcilere bisiklet grubu da destek verdi.

Burada, toplu fotoğraf çektirildi. İzciler DSİ Baraj Çamlığı’ndaki kamplarına geri döndüler.

-İZCİ ATEŞİ SABAHA KADAR SÖNMEDİ-

DSİ Baraj Çamlığı’nda kamp yapılan alanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ve diğer yetkililer ile izci liderleri tarafından yakılan “İzci Ateşi” sabaha kadar sönmedi. Ateş etrafında toplanan izciler ve aileleri gerçekleştirilen şiir, müzik, eğitsel oyunlar, tiyatro ve skeçleri izleyerek izcilere alkışlarıyla destek verdiler.

İl Spor Müdürü Ataşbak, izcilerin etkinliğine emeği ve hizmeti geçenleri kutladı. Gelecekte ülkenin yönetiminde bulunacak öğrencilere küçük yaşlarda bayrak, vatan, Atatürk bilinci yerleştiren öğretmen ve liderlere teşekkür etti. Çocuklara armağanlar dağıttı.

Etkinliğe İstanbul’dan katılan Ömerliköyü Spor Kulübü İzcilik Grubu gösterileriyle renk katkı.