19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da çeşitli etkinlikler kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, İl Spor Müdürlüğü çalışanları, izciler ve sporcular Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudular. İl Spor Müdürü Ataşbak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Atatürk Parkı önünden başlayan 19 Mayıs Koşusu’nun startını İl Spor Müdürü Ataşbak verdi.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde protokol üyeleri, öğrenciler, izci ve sporcular kortej yürüyüşü ile törenin yapılacağı İstasyon Meydanı’na geldiler.

Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, halkın bayramını kutladılar. 6. Mekanize Piyade Tümen Bölge Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Öğrenciler günün anlamını ifade eden şiirler ve Atatürk’ün Gençliği Hitabesini okudular.  Adana Büyükşehir Belediye Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren engelli öğrenciler dans gösterisi sundu. Karate, step aerobik,  cimnastik, bisiklet gösterileri  sergilediler.

Garnizon Komutanlığı bandosu konser verdi.  Törene, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, rütbeli askerlerin yanı sıra Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve diğer yetkililer katıldılar.

-İL SPOR MÜDÜRÜ ATAŞBAK’IN KONUŞMASI-

Törende konuşan İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak, tarih sahnesinde tam bağımsızlığı ve özgürlüğü zaferle taçlandırıldığı yolun başlangıç adımını simgeleyen 19 Mayıs 1919 gününün 96. Yıldönümümü bir kez daha coşku, gurur ve sevinçle kutladıklarını belirtti.

19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde “Tam Bağımsız Türkiye” idealini gerçekleştirme yolunda, tüm yokluk ve zorluklara rağmen tarihin akışını, destansı bir mücadele ile değiştirme kararlılığını tüm dünyaya haykırdığı gün olduğunu ifade eden Ataşbak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bandırma Vapuru’nun 19 Mayıs 1919’da Samsun’a varışıyla atılan bu ilk adım Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’mızda ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ dizeleriyle vurguladığı üzere Türk Milleti’nin kendi vatanında özgür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşama kararlılığının çelikleşmiş simgesidir. Cesareti, kahramanlığı, vefakarlığı ve cefa karlığı tüm dünyaya örnek olan milletimiz. 19 Mayıs 1919’da hiç sönmemek üzere yakılan bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ışığında, birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek, gençliğin omuzlarında aydınlık geleceğe emin adımlarla yürüyecektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne zor şartlar altında kurulduğunun bilincinde ülkemizi bilimde, sanatta, sporda, teknoloji ve yaşamın her alanında daha yüksek noktalara taşıyacaklarına inanıyorum.”