Adanalı Milli Atlet Zeki Cem Tenekebüken,  Adana’da gerçekleştirilen “Atmalar Olimpik Kadro ve Hazırlık Rekor Deneme Yarışmaları”nda sırıkla atlamada 4.95’lik derecesiyle iki Yeni Türkiye Rekorunu kırdı.

Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, Yüreğir Serinevler Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilen rekor denemelerinin başarılı geçtiğini söyledi.

Zeki Cem Tenekebüken’in  4.95’lik derecesiyle yeni yıldızlarda ve gençlerde Türkiye rekoru kırdığını,  yıldızlar da daha önceki rekorun 4.85’lik derecesiyle kendi derecesini, gençlerde ise Enka Spor'dan Hasan Birinci'ye ait olan 4.91'lik derecesini  geçtiğini belirten Uğur " Sporcumuz ve antrenörümüzü kutluyorum" diye konuştu.

Uğur, Adana’da bulunan Sırıkla Atlama Milli Takımı Başantrenörü Ukraynalı Antrenör Aleksandry  Symakhin ile Tayfun Aygün ve Adana Bölge Antrenörü İbrahim Halil Aydın'ın  kısa zamanda sporcuların derecelerinin gelişmesini sağladığını söyledi.

-SIRIKLA ATLAMA MİLLİ TAKIM ANTTRENÖRÜ AYGÜN:

-"MİLLİ TAKIMA YENİ SPORCULAR KAZANDIRIYORUZ"

Sırıkla Atlama Milli Takım Antrenörü Tayfun Aygün ise Adana'da yapılan kampların çok yararlı geçtiğini ifade ederek " Sporcularımız her geçen gün ivme kazanıyor. Hava koşulları ve tesis bakımından Adana büyük bir avantaj. Antrenörlerimiz Aleksandry  Symakhin ve İbrahim Halil Aydın ile koordineli çalışmanın meyvelerini alıyoruz" diye konuştu.

-İL SPOR MÜDÜRÜ ATAŞBAK: " YENİ REKORLAR KENTİMİZ ADINA POZİTİF BİR GELİŞME"

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kırılan yeni Türkiye rekorundan dolayı sporcu ve antrenörleri kutlarken, " Sırıkla Atlama'da çıta oldukça yükseliyor. Yeni rekorlar kentimiz adına pozitif bir gelişme. Bu başarılarından dolayı sporcumuz ve antrenörlerimizi kutluyorum" dedi.