-“ÇGC İLE ORTAK SPORTİF ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİECEĞİZ”

 

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, sporun gelişmesine katkı koyan yol gösterici olan medyanın haklı uyarı ve eleştirilerinden yararlanacaklarını söyledi.

Ataşbak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ile yönetim kurulu üyelerine kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ataşbak, merkez ve ilçelerde 132 spor tesisi, 430 çalışan ile her yaş grubu binlerce vatandaşa ve engellilere spor yaptırdıklarını anlattı.

29 Haziran Pazartesi günü 46 branşta “İl Spor Merkezleri”nin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini, 6-16 yaş grubu öğrencilerin yüzmenin dışında hiçbir ücret ödemeden, deneyimli antrenörler gözetiminde kurslardan yararlanmalarını isteyen Ataşbak, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana son yıllarda farklı branşlarda milli takımlara sporcu kazandıran bir kent oldu. Özellikle, hava koşullarının 12 ay spor yapmaya elverişli olması, çağdaş tesislerinin yanı sıra bölgemize uygun güreş, yüzme, sutopu, atletizm, kano ve kürek gibi branşlarda uluslararası önemli derecelere sahip sporcularımız bulunuyor.  Bu başarılardan ve çalışma koşullarının iyi olmasından dolayı başta kano, kürek olmak üzere, yüzme ve atletizm Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) olduk. Federasyon başkan ve yöneticileri Türkiye finalleri ve uluslararası müsabakaları deneyimli,  profesyonel ekibe sahip Adana’da yapmayı arzuluyorlar. Hedefimiz, her geçen gün üzerine koyarak, çıtayı yükselterek kentimizin sporla anılmasını sağlamaktır.”

Ataşbak, sporda elde edilen başarıda medyanın önemli görev üstlendiğine dikkat çekerek, “Kurumun faaliyetlerini ve sporcularımızın başarılarını spor kamuoyuna duyuran, bu kapsamda sporun gelişmesine katkı koyan ve yol gösterici olan medyanın haklı uyarı ve eleştirilerinden yararlanacağız. Ayrıca, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile ortaklaşa spor etkinlikleri gerçekleştireceğiz” dedi.

-ESENDEMİR: “KENTLERİN TANITIMINDA SPORUN ÖNEMLİ ROLÜ VAR”-

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, vatandaşların gazeteleri okumaya spor sayfalarından başladıklarını belirterek, kentlerin tanıtımında sporun önemine değindi.

Göreve yeni başlayan Ataşbak’ı hayli bilgili ve heyecanlı bulduğunu ve başarılı olacağına inandığını ifade eden Esendemir, Adana medyasının özel spor sayfaları yaparak spor kamuoyunu bilgilendirdiğini belirterek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile hem üyelere, hem de topluma yönelik sportif etkinler, panel, seminer gibi çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Ziyarete, ÇGC 2. Başkan Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney ile yönetim kurulu üyeleri Mutlu Mete, Aliye Gültekin, Halil Akılevi, Arif Basri Baş ve Yusuf Baştuğ katıldı.