Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak,  12-24 Ağustos tarihleri arasında Tayland’ta gerçekleştirilecek olan “Dünya Muay Thai Şampiyonası”na gidecek 20 kişilik milli takımın 5’inin Adana’dan olmasının başarıyı kanıtladığını söyledi.

Ataşbak,  Tayland’ın Başkent’i Bangkok’ta gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’na katılacak olan Hayri Doğan Hozanlı, Yusuf Caner Duvar, Caner Kart, Yusuf Şamil Özkaya, Kerem Şahade ile  Muay Thai Federasyonu İl Temsilcisi Ramazan İncetaş ve Milli Takım Antrenörleri Hakan Şahade ve Yalçın Sizgen’i makamında kabul ederek, yarışmalar hakkında bilgi aldı.

Uzak Doğu sporlarında Adana’nın Türkiye genelinde ve yurtdışında hayli başarılı olduğunu belirten Ataşbak, şöyle devam etti:

“Adana’da son yıllarda sistemli çalışmanın meyvelerinin alındığına tanık oluyoruz. Başta Muay Thai’de 3 kez Dünya Şampiyonu olan Hayri Doğan Hozanlı olmak üzere birçok sporcumuz ulusal ve uluslar arası arenada kentimizin sesini duyurmaya başladılar. Tayland ’ta gerçekleştirilecek dünya şampiyonasına gidecek 20 kişilik milli takım kafilesinden 5’inin kentimizden olması başarımızı kanıtlıyor. Başta sporcular olmak üzere, çocuklarını spora yönlendiren aileler, bunları müsabakaya hazırlayan antrenörlere teşekkür ederim. Dileğimiz, Tayland’ tan Adanalı sporcuların madalyalarla dönmeleridir”

-ŞAHADE: “DENEYİMLİ EKİBİMİZLE KÜRSÜYE ÇIKACAĞIZ”-

Milli takım antrenörü Hakan Şahade, başta Vali Mustafa Büyük olmak üzere, göreve geldiği günden bu yana desteğini esirgemeyen İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür etti. Şahade, 105 ülkeden güçlü sporcuların katılacağı Dünya Şampiyonası’ndan madalyalarla döneceklerini belirterek, “12 Ağustos Çarşamba gününe kadar İstanbul’da kampa gireceğiz.  Daha sonra kafile ile Tayland’a hareket edeceğiz. Rakiplerimizin bazılarını turnuvalardan tanıyoruz.  Başta 3 kez dünya şampiyonluğunu kazanan Hayri Doğan Hozanlı olmak üzere tüm sporcuların dereceye gireceğini bekliyorum. Bizlere güvenen destek veren yerel yöneticiler ve spor medyasına layık olacağız. Deneyimli ekibimizle kürsüye çıkacağız” diye konuştu.

Ziyaret sırasında Milli Takım Antrenörü Şahade, İl Spor Müdürü Ataşbak’a forma armağan etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel de hazır bulundu.