Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Adana’nın kış antrenmanı  ve yarışları için vaz geçemeyecekleri bir merkez olduğunu söyledi.

Mengütay, Seyhan Baraj Gölü Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi’nde gerçekleştirilen “Olimpik Umutlar Durgun Su Kano Yarışları” nı izlemek için bulunduğu Adana’da  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı makamında ziyaret ederek, kano sporunda gelişmeleri konuştular.

Adana’nın Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi’ne (TOHM) bölgesi olması ve pilot bölge seçilmesinin önemine değinen Mengütay, şöyle devam etti:

“Adana hava koşulları, Seyhan Baraj Gölü’nün durgun olması çok önemli. Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile yaptığımız görüşmelerde bölgeye yeni milli takım kamp yeri ve su sporları için merkez yapılacağı müjdesini aldım. Tesisler faaliyete geçtiği an Uluslararası müsabakalar ve antrenmanlar için Adana vazgeçilmez bir mekan olacaktır. Ekim ayına kadar sporculara testler yapacağız ve performanslarını tespit edeceğiz. Böylece milli takım aday kadrosunu belirleyeceğiz. Farklı bölgelerde antrenman ve yarışlar yaparak, rekabetin yanı sıra sporcuların monotonluktan kurtarmayı hedefliyoruz.”

-MENGÜTAY ADANA KANO TOHM SPORCULARININ KONAKLADIĞI TESİSİ GEZDİ-

Adana Atlı Spor bünyesinde konaklayan Adana TOHM sporcularının yatakhane, yemekhane, sosyal tesislerini yakından gören Mengütay, burada yetişecek sporcuların mutlaka başarılı olacağını ifade ederek, “Bu tesisi sporculara kazandıran Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür ederim.  İleri ki aylarda tekrardan Adana’ya gelip milli takım kampı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

-FEDERASYON TARİHİNDE İLK KEZ KANO MİLLİ TAKIMI OLİMPİYATLARA KATILIYOR-

Türk spor  tarihinde ilk kez olimpiyatlara katılacaklarını belirten Mengütay, hedeflerinin 2016 Rio De Jenario ‘da ki olimpiyat oyunlarında kotayı arttırmak olduğunu, aylardır farklı bölgelerde kamp ve ikili müsabaka yaparak olimpiyat oyunlarına hazırlandıklarını, bundan böyle Adana’ya daha çok ağırlık vereceklerini de  sözlerine ekledi.

Ziyaret sırasında, Kano Federasyonu Başkan vekili Namık Kemal Er,Genel Sekreter Ayhan İnanlı, Yönetim Kurulu üyeleri Prof.Dr.Levent Kayrın, İsmet Akdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor  Şube Müdürü Halit Yılmazel,TOHM Adana Koordinatörü Gıyasettin Taşkın. Gençlik Spor Kulübü Başkanı Dt. Ahmet Bozan da hazır bulundu.