-“KANO, KÜREK, YÜZME VE ATLETİZM’DE TOHM KONUSUNDA

TÜRKİYE GENELİNDE ÖRNEK GÖSTERİLİYORUZ”

 

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, federasyon ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile koordineli çalışarak milli takıma yeni sporcular kazandıracaklarını söyledi.

Ataşbak, Yüreğir Serinevler Kamp Eğitim Merkezi’nde Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) antrenörleri, ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü ve TOHM Danışmanı Prof. Dr. Sadi Kurdak ve diğer görevlilerle yaptığı toplantıda, göreve geldiğinden bu yana sağlanan başarıları, alınan madalyaları değerlendirdiler.

Hedeflerinin milli takımlara yeni yetenekler kazandırmanın yanı sıra 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan mutlaka sporcu göndermek olduğunun altını çizen Ataşbak, toplantıda konuşmada şunlara yer verdi:

“Adana başta yüzme olmak üzere, kano, kürek ve atletizmde TOHM olduktan sonra sorumluluğumuz arttı. Kentimizde çağdaş tesisler ve hava koşulları nedeniyle 12 ay spor yapmaya elverişli olmasının yararlarını görüyoruz. 4 branşta sporcuların malzeme, tesis, beslenme, eğitim, ulaşım, psikolog, sağlık ve diğer sorunlarının çözümüne yardımcı oluyoruz. Federasyon ve Çukurova Üniversitesi ile koordineli çalışarak milli takımlara yeni sporcular kazandıracağız. Kano, kürek, yüzme ve atletizmde TOHM konusunda Türkiye genelinde örnek gösteriliyoruz. Bu başarıda ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, Milli Eğitim il Müdürlüğü ve okul yöneticilerinin, kadrolu ve fahri antrenörlerin hepsinden önemlisi çocuklarını bizlere emanet eden velilerin büyük katkısı var. Sistemli çalışmanın meyvelerini almaya başladık. TOHM sporcuları gittikleri müsabakalardan madalyalarla dönüyorlar. Gerçek hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na yeni sporcular kazandırmaktır.”

-AÇIK HAVUZUN ÜSTÜ KAPANIYOR VE ISITILACAK-

Ataşbak,  Adanalı olan Yüzme Federasyonu Başkanı Eski Milli ve Rekortmen Yüzücü Ahmet Bozdoğan’ın da desteğiyle 100. Yıl Yüzme Havuzu’nun üzerinin kapanacağını ve ısıtma sistemi yapılacağını, İkibin Evler Mahallesi’nde yapımı süren atletizm pistinin önümüzdeki aylarda faaliyete gireceğini de sözlerine ekledi.

Antrenörlerin gereksinimleri ve sporcuların derecelerinin daha yakından izlenmesi için sürekli toplantılar yapılacağını ifade eden Ataşbak, toplantıların çok yararlı olacağına inandığını kaydetti.

-PROF. DR. KURDAK: “ BU OLANAKLARLA BAŞARISIZ OLMAK MÜMKÜN DEĞİL”-

TOHM Danışmanı Prof.Dr. Kurdak, TOHM sporcuların yarışmalara bilimsel olarak hazırlandıklarını, sporcuların tüm testlerinin Rektör Prof. Dr. Kibar’ın direktifleriyle ücretsiz olarak ÇÜ’de gerçekleştirildiğini anımsatarak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra, tesisler, hava koşulları, üniversitenin sunduğu olanaklarla başarısız olmamız mümkün değil.  İl Spor Müdürlüğü ile işbirliği içinde başarı çıtasını yükseltmek için büyük çaba gösteriyoruz.  Olimpiyat sporcuları 5-10 yıllık programla hazırlanır. Adana bu konuda hayli şanslı. Çünkü, deneyimli antrenör ve yöneticiler var” diye konuştu.

-TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?-

TOHM toplantısında konuşan antrenörler, sporcuların aynı okullarda eğitim görmesinin yararlarını anlattılar.

Bu arada toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Yüreğir İlçe Müdürü Ekrem Ulu, TOHM Koordinatörü Gıyasettin Taşkın, Psikolog Buğra Çifçi, Masör Hakan Başlama, Kondisyoner Hakan Özdemir, Kano Antrenörü Fatih Pekbahadır, Kürek Antrenörleri Marko Veselinovic, Doruk Girişmen ve Umur Demirez, Yüzme Koordinatörü Gürhan Bencan, Yüzme Başantrenörü Martin Grabowski, Alp Kandemir, Volkan Burak Tuncil, Atletizm Antrenörleri İbrahim Halil Aydın, Nuray Sev Özdemir ile TOHM Koordinatörlüğü personeli Özge Kılıçarslan ile Tuğrul Vuranay katıldılar.