Dünya Paten Federasyonu Başkanı Mehdi Arash Salman Pour 2016 Dünya Paten Şampiyonasını Adana'da yapmayı planladıklarını söyledi.

Pour, Adana Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek olan "Uluslararası Profesyonel Paten Antrenörlüğü Eğitim Semineri"ne 110 kursiyerin katıldığını belirtti.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile sık sık görüştüklerini belirten Pour, Adana için çok uygun olan paten sporunun kente sevilmesi, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için gerekli desteği vereceğinin sözünü aldıklarını kaydetti.

Adana'yı paten şehri yapacaklarını ifade eden Pour konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Adana Türkiye’de paten için en uygun kent. Türkiye Paten Federasyonu’nun burada kurulmasını düşünüyoruz. Adana'ya Dünya standartlarında paten merkezi yapacağız. Adana potansiyele sahip bir kent.Bu seminerde başarılı olan kursiyerler antrenörlük sertifikasını alıp eğitim verebilecekler.Ayrıca  iki ayda bir Adana'da eğitim semineri düzenleyeceğiz. En donanımlı ve bilgili antrenörleri burada yetiştireceğiz. Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ,Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Yeşilay Cemiyeti Adana İl Temsilcisi Mehmet Aslanbaba, Çukurova Press Gazetesi, Sezgi Ajans ve Hastaş Gıdaya  desteklerinden dolayı teşekkür ederim.”

-TÜRKİYE'DE İLK  ROLLBALL TAKIMI ADANA'DAN-

Türkiye olarak ilk kez Rollball takımını Adana'da kurduklarını belirten Pour,destek verilmesi halinde bu takımın başarılı olacağını ifade ederek, 14-20 Aralık tarihleri arasında Hindistan'da gerçekleştirilecek Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

-MERKEZ PARKTA AİLECE PATEN VE KAYKAY GÖSTERİSİ-

Ayrıca Pour, 22 Kasım Pazar günü ise saat 14.00’de Merkez Park içinde “Uyuşturucu, Sigara ve Alkole Hayır”, “Patenini, Kaykayını Al Gel” sloganıyla nehir kenarında paten ve kaykay etkinliği düzenleneceğini, spor severlerin eğlenceli etkinliği ailece izlemelerini istedi.

Bu arada semineri Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Şube Müdürleri Halit Yılmazel, Mustafa Uyanık, Cemal Demirağ, Fadime Karlanğıç ile antrenörler yakından takip etti.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kursiyerlere tişört, çay, pasta ve su verildi.

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ