-YILDIZOĞLU: “TÜRK SPORCULARI ÇOK YETENEKLİ YETERKİ ONLARA

FIRSAT VERELİM”

-“AİLELER VE ÖĞRETMENLER MERAKLI OLAN, ETRAFI DAĞITAN

SORGULAYAN ÇOCUĞA HOŞGÖRÜLÜ DAVRANMALI”

-BİLGİÇ: “24 SAAT BASKETBOL İLE YATIP KALKIYORUM HEDEFİM

KADIN NBA’DA OYNAMAK”

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından farklı illerde gerçekleştirilen “Tecrübe Konuşuyor” etkinliği Adana’da gerçekleştirildi.  BOTAŞ Spor ve Milli Takım Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ile Kadın Milli Takım ve BOTAŞ Spor oyuncusu Pelin Derya Bilgiç konuk oldu.

Spor Spikeri ve TRT Spor’da “Stadyum” programın hazırlayan Ersin Düzen’in  moderatörlüğünde Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Tecrübe Konuşuyor” etkinliğinde konuşan Milli Basketbol Takımı ve BOTAŞ Spor’un uzun yıllardır antrenörlüğü yapan Ceyhun Yıldızoğlu,  görev yaptığı kulüplerde altyapıdan yetişen yerli sporcularla mücadele ettiğini ve birçok sporcuyu milli takımlara kazandırdığını söyledi.

BOTAŞ Spor’da ilkleri yaşadığını, defalarca Türkiye birinciliği, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandıklarını hatırlatan Yıldızoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Öncelikle böyle eğitici bir program yapan ve Türkiye’de her ile ulaşmaya çalışan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü kutluyorum.  Antrenörlük kariyerime BOTAŞ Spor’da başladım. Türkiye birinciliğinin yanı sıra Türkiye’de kadınlarda ilk Avrupa finali oynatma bana nasip oldu. Daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray ve Kadınlar (A) Milli takımda uzun yıllar görev yaptım. Bu zaman içinde Türk kadınının her şeyi başaracağını gösterdim ve milli takımlara BOTAŞ Spor altyapısından yetişen yüzlerce sporcunun kazanılmasını sağladım. Pelin Bilgiç, bunlardan birisi. Pelin, basketbol aşığı bir kız. Çok başarılı, azimli, hırslı ve yetenekli birisi. BOTAŞ Spor şu anda Play Off sınırında. Türkiye’de en iyi yönetime sahip bir kulüpte çalışmaktan dolayı mutluyum.  Türk sporcuları çok yetenekli yeter ki onlara fırsat verelim.”

-“ÇOCUKLARINIZIN HATALARINA TEPKİ GÖSTERMEYİN”-

Yıldızoğlu, çocukların gelişiminde aile ve öğretmenin önemine değinerek “Ülkemizde çok yetenekli sporcu, sanatkar, Nobel kazanan Aziz Sancar gibi bilim insanı, Orhan Pamuk gibi Noel kazanmış romancılara sahibiz.  Ne var ki aileler ve öğretmenler çocukları sürekli uyarıyorlar. Meraklı olan, etrafı dağıtan ve sorgulayan çocuğa tahammül edemiyorlar. Bunu yanlış buluyorum” diye konuştu.

Sporcu seçiminde 6 kriteri bulunduğunu belirten Yıldızoğlu, sporla eğitimin birlikte gitmediğini savunanları doğru bulmadığını da sözlerine ekledi.

-BİLGİÇ: “BOYUM KISA DİYE CİDDİYE ALMADILAR. ÇOK ÇALIŞTIM BUNU ÇÜRÜTTÜM”

Milli basketbolcu Pelin Bilgiç, boyunun kısa olması nedeniyle zaman zaman eleştirildiğini, çok çalışarak bunu çürüttüğünü, Türkiye’de her takımda oynayacak kapasitede olduğunu, gerçek hedefinin Kadın NBA’da forma giymek olduğunu ifade etti.

Spora 2004 yılında Özel Çağ Koleji’ne başladığını, tenis ve basketbolda çok başarılı olduğunu, Beden Eğitimi Öğretmeni’nin basketbolda daha başarılı olacağını far ettiğini ve diğer sporcuları yasakladığını belirten Bilgiç, şöyle devam etti:

“Yabancılar spora 5-6 yaşlarında başlıyor. Bizler daha geç başlıyoruz. Bir yerlere gelmek için çok çalıştım. Antrenman bittikten sonra herkes evine giderken ben tek başıma da olsa potaya sürekli top atarak kendimi geliştirdim. BOTAŞ Spor’da Ceyhun Yıldızoğlu’dan çok şey öğrendim. Bazı büyük kulüplerden teklif de aldığım oluyor. Kulübümden memnunum. Şu anda sporun yanı sıra Çukurova Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda eğitimimi sürdürüyorum.  Dedem futbolcu, babam profesyonel yüzücü. Biraz da spor ailece genlerimizde var. Kendime ABD’nin hatta dünyanın en ünlü basketbolcusu Michael Jordan’ı model aldım. 24 saat basketbol ile yatıp kalkıyorum. Hedefim Kadın NBA’da forma giymek.”

Bilgiç, geçen sezon Türkiye Ligleri’nde “En iyi yerli oyuncu” seçildiği de hatırlattı.

Moderatör  Ersin Düzen, ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu, Adana’dan bir takImın Süper Ligde bulunması gerektiğini belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Uyanık, organizasyonda emeği geçenleri kutlayarak, etkinliğin çok yararlı geçtiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra İl Spor Müdür Vekili Mustafa Uyanık, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri ve Daire Başkanı Rasim Arı’ya çiçek ile Gençlik Merkezi üyeleri tarafından yapılan ve çerçeveletilen  ebru armağan etti. Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun ile Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu ve Bölge Boks Antrenörü Süleyman Sevindik de, Ersin Düzen, Ceyhun Yıldızoğlu ile Pelin Bilgiç’e de ebru armağan ettiler.

Etkinliğe, İl Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, il spor müdürlüğü çalışanları, gençlik merkezi lider ve üyeleri, antrenör ve sporcular katıldı. İzleyenlere dağıtılan dosyalarla etkinliğin yararları hakkında anket yapıldı.