Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, maçların bitimine 3 hafta kala deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 3-2 yenerek Spor Toto Süper Ligi’ne yükselen Adanaspor’u kutladı.

Ataşbak, uzun lig maratonunda 19 hafta yenilmeyerek kentte özlemi duyulan süper ligi yakalayan Adanasporlu, futbolcu, teknik heyet, yönetici ve diğer emeği geçenleri kutlayarak, turuncu-beyazlı ekibin önemli başarı elde ettiğini söyledi.

Süper lige yükselmenin kolay olmadığını ifade eden Ataşbak, 12 yıllık özlemin giderildiğini belirterek konuşmasında şunlara ver verdi:

“Her türlü potansiyele sahip olan spor kenti Adana’da, süper ligde ekibimizin olmaması büyük eksiklikti. Bu açığı gideren ve kentimizin marka değerini artıran Adanaspor’u kutluyorum. Dileğimiz, Adana Demirspor’un da süper lige yükselmesidir. Turuncu-beyazlı ekibin sevincini paylaşıyoruz. Bu arada bizlerin ve yerel yöneticilerin de sorumlulukları arttı. 12 yıllık özlemi gideren Adanaspor’u herkes sahiplenmeli. Yakalanan fırsat iyi değerlendirilmeli.  İl Spor Müdürlüğü olarak ekibimizle birlikte turuncu-beyazlı kulübe her türlü desteği vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Başkan Bayram Akgül’ün şahsında Adanaspor ailesini tekrar kutluyorum.”

-“KENTİN SOSYAL, KÜLTÜREL VE EKONOMİSİ CANLANACAK”-                                          

Süper lige yükselen Adanaspor’un kente katma değer kazandırdığını, bu sayede kentte sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda önemli hareketlilik yaşanacağına dikkati çeken Ataşbak, bunun yansımalarının en yakın zamanda hissedileceğini kaydetti.

Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül’ün Avrupa Kupaları’nı hedeflemesinden duyduğu memnuniyeti belirten Ataşbak, hedef büyütmenin çok yararlı olacağına inandığını ifade etti.

Ataşbak, Sarıçam İlçesi’nde bulunan 33 bin kişilik Arena Stadı’nın 2017 yılı içinde hizmete gireceğini,  Sayın Vali Mustafa Büyük’ün direktifleriyle başta süper lige yükselen Adanaspor olmak üzere, Adana Demirspor ve diğer takımların da bu stattan en verimli şekilde yararlanacaklarını, hedeflerinin farklı etkinliklerle stadı haftanın 7 günü değerlendirmek olacağını sözlerine ekledi.