Adana Valisi Yardımcısı Şükrü Çakır, Seyhan Baraj Gölü’nü daha verimli kullanacaklarını söyledi.

Çakır, Seyhan Baraj Gölü Adana Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü’nde gerçekleştirilen 7 ilden 10 kulüpten 100 sporcunun katıldığı “Yelken Bölge Şampiyonası” töreni  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının  ardından yaptığı konuşmada, Adana’nın yüzme, sutopu, yelken, kürek ve kanoda Türkiye’nin en başarılı illeri arasında bulunduğunu kaydetti.

Hava koşulları olarak Adana’nın 12 ay sporu yapmaya elverişli olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Çakır sözlerine söyle devam etti:

"Seyhan Baraj Gölü’nü daha verimli değerlendireceğiz. Bu alanlarda Adana' ın yetiştirmiş olduğu çok ünlü sporcularımız var. Valilik ve Spor İl Müdürlüğü ile çeşitli kulüplerimizin gayretleriyle daha çok başarılı sporcular yetiştireceğiz. Tüm sporcularımızın 23 Nisan Ulusal ve Çocuk  Bayram' ını kutluyor. Bu vatan için canlarını veren istiklal savaşı  ile bu günlerde terör dolayısıyla verdiğimiz tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ayrıca müsabakalarda ödül kazanan sporcuları, organizasyonda emeği geçenleri de  ayrı ayrı kutluyorum ."

Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, yelken sporu değişmez doğa yasalarının uygulandığı bir spor dalı olduğunu belirterek, “Su sporlarında hedefe ulaşmak için rüzgar, güneş, dalgalarla çetin mücadele ederek doğa içerinde yaşamak gerekir” diye konuştu.

DOĞUKAN SONUZUN 2015 YILI FAİR PLAY ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ-

Yarışmaların son gününün 23 Nisan Ulusal ve Çocuk Bayramına denk geldiğinden dolayı yarışmalar katılan Tüm sporcuları 23 Nisan Ulusal Eğemenlik Bayramını kutlayan Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Tuyan konuşmasında şunlara yer verdi:

"Yelken Sporu şuanda hızla yayılmakta olan en gözde sporlardan bir tanesidir. Yelken sporu yediden yetmişe herkesin yapabileceği bir spordur. Biz Yelken Kulübü olarak misyonumuz burada sürekli başarılı sporcu yetiştirmek ve milli takımlara sporcu kazandırmak olacaktır. Kulübümüz sporcusu Doğukan Sonuzun, Türkiye Yelken Federasyonu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi  (TMOK)tarafından 2015 yılı Fair Play ödülüne layık görüldü. 5 Mayıs Perşembe günü TMOK Olimpiyat Evi’nde sporcumuz Doğukan ile birlikte ödülümüzü alacağız. Kulübümüzün düzenlediği müsabakalara telgraf çeken başta Adana Milletvekilimiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Güldemet Sarı, Milletvekillerimizden Necdet Ünüvar ve Elif Doğan Türkmen’e teşekkür ederim."

-KİMLER ÖDÜL VERDİ?-

Bu arada dereceye giren sporculara ödüllerini Vali Yardımcısı Şükrü Çakır,Adana Milletvekili Zülfükar İnönü Tümer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak,  Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Adana Ticaret Odası (ATO)Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz , Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Mustafa Tuyan, Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri ve müsabaka hakemleri verdiler.

-MADALYA KAZANAN SPORCULAR-

4 gün süren müsabakalar sonunda dereceye giren sporcuların isimleri ve kulüpleri şöyle:

Laser 4.7 Genel: Samet Ataoğlu (İskenderun )-Berk Demirkıran (Adana )-Simal Akınsal (Antalya)-Ada Türkmen (Adana)

Laser 4.7 Kızlar: Şimay Akınsal (Antalya)-Yağmur Arsevengil (Mersin)- Melis Kültür (Mersin)

Laser 4.7 Junior: Arda Türkmen (Adana)-H.Yiğit Oğuzhan (İskenderun)-Yağmur Ar Sevengil (Mersin)

Laser Radial Genel: Ege Üret (Aydın)- Doğukan Özaslan (Adana)- Yusuf Öztep (Mersin)

Laser Radial Kız :Yeşim Bengü Gürkan (Ankara)

Laser Radial Genç:Mehmey Uguz (İskenderun)

Optimist  Genel:Efe Sıralı ,İrem Sütlü,Mert Sütlü ve Elmas Gül Koca (İskenderun)

Optimist Kız:İrem Sütlü,ve Elmas Gül Koca (İskenderun) Eda Ellialtı (Antalya)

Optimist Junior Genel :Mert Sütlü,Firdevs Yeğin,Alp Hoşgör ve Eren Oğuzhan (İskenderun)

Optimist Junior Kız : Firdevs Yeğin (İskenderun)-Yağmur Mantar ( Ankara)-Mercan Alın Uçar (İskenderun)