Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde düzenlenen "15. Geleneksel Karakucak Güreşleri  ve Milli İrade Etkinliği"nde coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. 

Tufanbeyli Güreş Alanı'nda düzenlenen etkinliğe yıldızlar ve büyüklerde toplam 16 kategoride 480 güreşçi katıldı.

Çekişmeli geçen başpehlivanlık güreşlerinde ise Ali Rıza Kaya rakiplerini yenerek başpehlivan olmaya hak kazandı.

Etkinliği yakından takip eden Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, geleneksel hale gelen güreş etkinliğinin her geçen organizasyonda daha büyük katılımla gerçekleştirildiğini ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ayrıca Ataşbak'a, desteklerinden dolayı plaket takdim edilirken, sporcuların eşleşmesi sırasında kura çekimini gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, siyasi parti milletvekilleri, il, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve vatandaşlardan katıldı.

Ayrıca etkinlikte eski Avrupa ve Dünya Şampiyonları Recep Kılıç,Kenan Şimşek, Ayhan Taşkın, Harun Doğan, Mehmet Esenceli gibi ünlü sporcular katıldı.

Çekişmeli geçen güreşlerde yıldızlar 32 kilogram:Tolga Özbek, 35 kilogram:Metin Güllücü, 38 kilogram:Alihan Öksüz, 42 kilogram: İsmet Çiftçi, 46 kilogram:Kurban Güven, 50 kilogram:Tahsin Çetin, 54 kilogram:Osman İşcan, 58 kilogram: Şeref Can Garani, 64 kilogram:Ömer Ölmez birinci oldular.

 Büyüklerde ise 55 kilogram:Oktay Akgün, 60 kilogram: Gökhan Yıldız, 66 kilogram: Yusuf Benekli, 74 kilogram: Fatih Karataş, 89 kilogram: Erhan Cihangiroğlu, 96 kilogram: Samet Özarslan birinci oldular.