Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM)’nin 2016- 2017 sezonunu değerlendirdi.

Ataşbak, yaklaşık üç yıldır oluşan TOHM’nin kentte büyük bir başarıya neden olduğunu söyledi.

Kano, Kürek, Atletizm ve Yüzme branşlarında TOHM  olduklarını dikkati çeken Ataşbak, “Branşlarında en iyi antrenörleri buraya kanalize ettik. Bu sezon, geçen yılların meyvesini almaya başladık. 4 branşta TOHM olan kentimizden milli takımlara sporcu yolladık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu projesi sayesinde yetenekli sporculardan daha iyi fayda sağlanıyor. Adana Valimiz Mahmut Demirtaş’ın destekleriyle sporcularımıza daha fazla olanak sağlıyoruz” diye konuştu.

 Ataşbak,  bütün sporcuların taranıp içlerinden yetenekli ve başarılı sporcuların seçildiğini ifade ederek şunları belirtti:

“ Sporcular nakdî veya ayni olarak destekleniyor. Kendi bulundukları illerde spor hayatlarına devam etmelerini sağlıyoruz. Seçilen sporcuların yatılı veya gündüzlü statüde merkezlere yerleştirilmelerinin ardından, elit düzeyde yetiştirilmelerinin, performanslarının geliştirilmesinin, sosyal ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi için gerekli tüm olanakları sağlamaya çalışıyoruz. Burada en büyük destekçimiz olan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Osman Metin Yavuz,  Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sanlı Sadi Kurdak ve Müdür Yardımcısı Ercan Yeldan,Doç.Dr.Sevgi Özcan, Doç. Dr. Hatice Kurdak’a teşekkür ederim. Sporcuları sık sık analiz ediyorlar. Sporcularımız psikolog, masör, beslenme uzmanı ve kondisyoner eşliğinde antrenmanlarını gerçekleştiriyorlar. Sporun yanı sıra eğitim hayatlarında da destek sağlıyoruz. Yetersiz oldukları dersler için özel dersler veriyoruz.”

-BİR SEZON İÇİNDE ULUSAL VE ULUSLARARASI MÜSABAKALARDA 236 ŞAMPİYONLUK ELDE EDİLDİ-

Sporculara bütün olanakları seferber ettiklerini anımsatan Ataşbak, Yüzme branşında Martin Grabowski, Volkan Burak Tuncil, Alp Kandemir, Atletizm branşında İbrahim Halil Aydın, Nuray Sev Özdemir, Kürek branşında Doruk Girişmen, Umur Demirez, Ömer Olgun, Gökhan Aksoy, Kano branşında  ise Fatih Gürcan Pekbahadır, Harun Akıllı ve Süleyman Şişli’nin bulunduğunu kaydetti.

Ataşbak, bir sezonda yüzmede 131, kürekte 58,atletizmde 31, kano da ise 16 ve toplamda 236 şampiyonluk elde ettiklerini belirterek, sporcuların 374 kez kürsü heyecanı yaşadıklarını belirtti.

Ayrıca; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde TOHM Koordinatörlüğünün bulunduğunu ifade eden Ataşbak, “TOHM Koordinatörümüz Murat Adıgüzel’in kontrolünde bütün sporcuların başarı grafikleri kayıt altında tutularak, sporcuların eksikliklerinin tamamlanması için gerekli çalışmalar gösterilmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı.