Sutopu Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “U17 Bayanlar Federasyon Kupası” karşılaşmaları Adana’da tamamlandı.

Sutopu Federasyonu İl Temsilcisi Ertunç Tansuğ, Atatürk ve 100. Yıl Yüzme Havuzu’nda 3 gün süren müsabakalar da 16 kulübün kıyasıya mücadele ettiğini söyledi.

Tansuğ, turnuvaya Adana’dan 4 takımın katıldığını ve bunlardan Adana Çınarlı, Adanus ve Kurtuluş Spor Kulüplerinin birinci lige yükseldiğini belirtti.

Yapılan müsabakalarda birinciliği İzmir ESTİ’nin olduğunu belirten Tansuğ, ikinciliği İzmir 35 ve üçüncülüğü ise Adana Çınarlı kulübünün elde etiğini ifade etti.

Konuk takımlara Adana misafirperverliğini gösterdiklerini ve müsabakaların sorunsuz bir şekilde tamamlandığını kaydeden Tansuğ, müsabakaları yakından takip eden Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün ve yönetim kurulu üyeleri,  Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel ve Adana TOHM Koordinatörü Murat Adıgüzel ile Havuzlar Amiri Selçuk Babacan’a teşekkür etti.

Tansuğ, konuşmalarında şunlara yer verdi:                                                                           

"Federasyon Başkanımız Vedat Akgün turnuva boyunca bizleri yalnız bırakmadı. Adana’da ki tesislerimizi beğenmesi bizleri mutlu etti. Türkiye’nin önemli kulüplerinin katıldığı turnuvada kentimizden üç takımın birinci lige yükselmesi oldukça gurur verici bir olay. Alt yapıya önem vermeye devam edeceğiz. Yapılan emeklerin ve çalışmaların karşılığını alınıyor. Yapılan müsabakalarımızda Su Topu Federasyonu Genel Sekreteri Seyfettin Şahan, Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Çakırgil ve Kamuran Tümer, Bayan Milli Takım Antrenörleri Sami Akgöz ile Hakan Şahbaz ve kulüp yöneticileri bizleri yalnız bırakmadılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

3 gün süren müsabakalara, Adana Kurtuluşspor, Adanus, Çınarlı Spor Kulübü, Karataş Spor Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü,  Ege Su Sporları ve Tenis İhtisas, Malatya Su Sporları, Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor, 35 Sutopu ve Yüzme, Antalya Su Sporları, Hatay Su Sporları,  Bodrum Yarımada Su Sporları, Kayseri Olimpik Gençlik Spor, İskenderun Yüzme İhtisas ve Sualtı Sporları,  Gaziantep Dolphin, Gaziantep Şehit Kamil Belediye Spor Kulüp takımları katıldı

Ayrıca, dereceye giren takımların kupa ve madalyalarını Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, Su Topu Federasyonu Genel Sekreteri Seyfettin Şahan , Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Çakırgil, Federasyon İl Temsilcisi Ertunç Tansuğ verdiler.