Bolu’da gerçekleştirilen “Gençler Balkan Atletizm Şampiyonası”nda Adanalı sporcular Kayhan Özer ve Zeki Cem Tenekebüken Balkan Şampiyonluğunu elde etti.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, sporculara yapılan yatırımların meyvelerini aldıklarını ve atletizmde önemli atılımların olduğunu söyledi.

Bolu Karaçayır Atletizm Pistinde gerçekleştirilen ve 13 ülkenden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı yarışlarda 200 metre de Kayhan Özer’in 22.03 saniyelik derecesiyle ve sırıkla atlama da 5 metre ile Zeki Cem Tenekebüken’in balkan şampiyonu olmasının gurur verici olduğunu vurgulayan Ataşbak,  disiplinli ve özveriyle görev yapan TOHM antrenörleri Aleksandry Symakhin ve İbrahim Halil Aydın ile Nuray Sev Özdemir’i kutladı.

Ataşbak, Kayhan Özer’in ayrıca 100 metre de 10.86 saniyelik derecesiyle de balkan üçüncülüğü aldığını  hatırlatarak “Sporculara yaptığımız yatırımlar madalya ile taçlanıyor. Asıl hedefimiz; 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na mutlaka kentimizden sporcu göndermektir. Bünyemizde kurduğumuz TOHM Koordinatörlüğü ile sporcularımızın verilerini kontrol ediyoruz. Sporcularımızın fiziksel ve zihinsel olarak hazırlanması için olanaklarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.