Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye’de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsında. Bu yıl Adana'da Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme,S atranç, Atletizm, Boks, Masa Tenisi, Futsal  ve Karting  müsabakaları ile tamamlandı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ASKF ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün  birlikte organize ettiği Amatör Spor Haftası spor gösterileri kapsamında, uluslararası arenada başarılı 5 sporcu ödüllendirdi.

Adana ASKF Ali Gülleri Spor Merkezinde düzenlenen törene, 2016 yılı içerisinde uluslararası arenada derece elde eden sporculardan Mahsun  Türker  ve Cengaver Taylan Kemik kilolarında Kick Boks Dünya Şampiyonu, Kerem Şahade Muay Thai Dünya Şampiyonu, Kayhan Özer ve Zeki Cem Tenekebüken Avrupa Gençler Şampiyonu olmalarından dolayı plaket verildi.

Gülleri:" Adana Sporda Ülkemizin Yüzünü Güldürüyor"

Adana ASKF Başkanı Ali Gülleri,  Amatör Spor Haftasının gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tuttuğunu belirterek,  “Gençler bizim geleceğimizdir. Eğer sağlıklı ve dinç bir geleceğimizin olmasını istiyorsak, geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları yetiştirmeliyiz. Şuan aramızda bulunan 2016 yılında uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmiş sporcularımızı ve emek veren değerli hocalarını tebrik ediyor diğer sporcularımıza gerek ahlaki yönden gerekse de göstermiş oldukları başarılarıyla örnek olmasını temenni ederim.Adana sporda ülkemizin yüzünü güldürüyor.Amatör spor branşlarında milli takımlara oldukça fazla sporcu veren ve ülkemizin dereceler almasını sağlayan önemli bir şehir konumundadır” dedi.

-Kimler Plaket Verildi?

Sporculara plaketlerinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  Adana ASKF Başkanı Ali Gülleri,Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Çimen ,Şahin Ciğer ve Tuncer Akdoğan verdi.