Adana Valisi Mahmut Demirtaş,  çağdaş tesisleri, deneyimli yöneticileri, başarılı sporcularıyla Adana’nın diğer bölgelerin örnek aldığı “Spor Kenti” olduğunu söyledi.

Vali Demirtaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Muay Thai Federasyonu Milli Takım ve Bölge Antrenörü Hakan Şahade ve Yalçın Sizgen, Seç Baklavaları Sahibi Mehmet Tekin ile kilolarında ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olan sporcuları makamında kabul etti.

Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına başarılı olan sporcuların kentimizin gurur kaynağı olduğuna vurgu yapan Vali Demirtaş, şunları belirtti:

 “Spor ailesiyle bugün birlikte olduğum için mutluyum. Özellikle Dünya ve Avrupa Şampiyonu olmak çok önemli. Adana’nın ve ülkemizin spor yapan yüz binlerce gence ihtiyacı var. Çocukların spor yapmasına izin veren ailelere, sporcuları eğiten ve müsabakalara hazırlayan antrenörlere, fırsat yaratan öğretmen ve yöneticilere teşekkür ederim. Spor her zaman emek ve süreklilik ister.”

Vali Demirtaş, ileri ki aylarda yapılacak olan müsabakaları yakından takip etmek istediğini kaydederek başarılı sporcularla sohbet ederek, spor malzemesi dağıttı.

Kentteki,  kazanılan başarılarla ilgili Vali Demirtaş’a bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, " Her sene Dünya ve Avrupa'da mutlaka derece ve şampiyonluklar ediyoruz. Özellikle her sene şampiyon olan sporcularımızın isimlerinin farklı olması bizleri gelecek adına mutlu ediyor. Spor Salonu olan okulların gerekli eksikliklerini tamamlayıp öğrencilerin spor yapmasına olanak sağlıyoruz" diye konuştu.

Muay Thai Federasyonu Milli Takım ve Bölge Antrenörü Hakan Şahade, geçtiğimiz yıllarda belirli mahallelerde yetişen çocuklara spor yaptırdıklarını ve spora başladıktan sonra mahallede olayların azaldığına dikkati çekti.

Şahade, kendilerini makamında kabul eden Vali Demirtaş'a  teşekkür ederek, ileri ki aylarda Valilik Kupası Muay Thai müsabakası yapmak istediklerini iletti.

Ziyarete sporcular, Kerem Şahade - Dünya Şampiyonu,Gizem Şahin - Dünya İkincisi, Caner Kart - Dünya Üçüncüsü,Abdullah Kaplan, Kaan Özden ve Yahya Gökalp- Avrupa Şampiyonu,Hüseyin Ayyıldız, Bilal Özer ve Caner Doğar Avrupa İkincisi, Songül Kaçan ve Hasan Delibalta- Avrupa Üçüncüsü katıldı.