Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezleri tarafından Çanakkale Zaferinin  102. yıl dönümü anısına 102 metrelik Türk Bayrağı ile 57.Piyade Alayı Şehitleri anma yürüyüşü yüzlerce gencin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde eş zamanlı olarak başlatmış bulunduğu ve Adana Gençlik Merkezlerinin organizasyonunda gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla; Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri Adana’da yüzlerce gencin katıldığı Vefa Yürüyüşü programı ile anıldı.

Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller tarafından Adana Sabancı Merkez Camii’nde Sabah Namazını kıldırmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim okunarak, şehitler için dua edildi. Katılan tüm gençlere ve vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı.

 Merkez Camii önünde başlayan temsili yürüyüş, Açık hava anifsinde son buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın ve gönüllü gençlerin alanda yaptıkları çorba ikramı ile sona erdi.

 Amfi alanında gençlere Çanakkale ruhunun sönmediğini, sönmeyeceğini  ifade  eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Ataşbak: "Bir milletin tüm dünyaya İstiklalinden, bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin en büyük göstergesi olan 57. Alay’da şehit olanları anmak için bir aradayız. Cumhuriyetimizin kuruluşunda, kurtuluş aşamasında Çanakkale’de kutsal değerlerimiz için en büyük fedakârlığı ortaya koyan şehitlerimizi ve  gazilerimizi şükranla  anıyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Habip Bilgin, Gençlik personelleri, liderleri gönüllüleri ve zlerce genç katıldı.