Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde (ATDSK) bu yıl 17’ncisi yapılan Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nda heyecan başladı. Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GİAD) sponsor olduğu turnuvaya, bu yıl 14 ülkeden 145 sporcu mücadeleye katıldı.

Tennis Europe takviminde yer alan Çukurova CUP’ta, eleme maçlarının tamamlanmasının ardından Açılış Töreni ve Sporcu Gecesi yapıldı.

 ATDSK bahçesinde yapılan törene Çukurova Belediye Başkan Vekili Mustafa Selek, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Ataşbak, turnuva sponsoru Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, dernek ve kulüp üyeleri, sporcular, aileleri ve antrenörler katıldı.

Törende konuşan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, “Çukurova CUP’ta mücadele eden tüm sporculara, onları yetiştiren antrenörlerine ve fedakar ailelerine, turnuvada görevli hakemlerimize başarı diliyorum. İl Müdürlüğü olarak kentimizin tanıtımında öncülük eden bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim” diye konuştu.

ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Adanalı tenis severlerin genç raketlerin çekişmeli maçlarını keyifle izleyeceklerini belirterek, “Tenis severleri 30 Nisan’a kadar hepsi birbirinden keyifli maçlar bekliyor. Geçen yıl ve bu yıl turnuvamıza sponsor olan, gerçek bir Adana sevdalısı olan ve yönetime geldiği günden bu yana çok başarılı projelere imza atan, benim de üyesi olduğum Çukurova GİAD’ın Başkanı Ömer Faruk Sakarya’ya da Adana’ya, tenise ve kulübümüze verdiği destekler nedeniyle bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin’in Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya’ya  teşekkür plaketi vermesinin ardından, sporcular ve katılımcılar müzik eşliğinde eğlendi.

Türkiye, Ukrayna, Romanya, Gürcistan, Almanya, Fransa, Mısır, Ürdün, Tunus, Bulgaristan, İtalya, Rusya, Büyük Britanya, Kazakistan’dan 75’i erkek 145 sporcunun katıldığı Çukurova CUP 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası 30 Nisan’da final maçlarının oynanmasıyla son bulacak. Final maçlarının ardından kupa töreni yapılacak.