Adana’da 15 Temmuz Şehitleri Anma Haftası Spor etkinlikleriyle başladı.

Menderes Spor Salonu’nda “15 Temmuz Şehitleri Anma Haftası Spor Etkinlileri” kapsamında açılış yapıldı.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, açılış konuşmasında Şehitlerimizin ve gazilerimizin, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdıklarını söyledi.

Ataşbak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık geleceğimize ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu kapsamda ülke genelinde 11-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında 15 Temmuz haftası anma programı olarak belirlenmiş olup ilimizde ve ilçelerimiz de bu tarihler arasında tesislerimizde ve Gençlik Merkezlerimizde onlarca spor etkinlikleri düzenlenecektir.”

Açılış konuşması sonrasında cimnastik gösterileri ve basketbol karşılaşması yapıldı.

Açılışı ve müsabakaları Adana Vali Yardımcısı Kadir Okatan’da yakından takip etti.

Ayrıca 15 Temmuz Şehitleri Anma Haftası Spor Etkinlileri kapsamında Tenis, Kick Boks,  Badminton, Kros ve Yelken müsabakaların yapıldı.

Çukurova Gençlik Merkezi’nde ise 15 Temmuz Şehitleri Anma etkinliği yapıldı. Gençlere Kuran Tilaveti okundu ve 15 Temmuz Darbe girişimini anlatan sinevizyon  izletildi. Ayrıca Ecdada Mektup yarışmasında Türkiye birincisi olan yarışmacıya ,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Abdulkadir Ataşbak tarafından hediye takdim edildi.

Etkinlik haftası içerisinde ise Futbol, Voleybol, Yüzme, Okçuluk, Geleneksel okçuluk, Halter, Masa Tenisi, Boks, Tekvando, Dart ve Satranç müsabakaları gerçekleştirilecek.