Aikido Bölge  Antrenörü Yıldız Dinçer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde başlayan “Aikido  İl Spor Merkezleri”ne büyük ilgi olduğunu, sporculara Aikido'nun inceliklerinin yanı sıra sağlık, beslenme gibi konularda da bilgiler aktardıklarını söyledi.

Dinçer, aikido sporuna ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Adana Anadolu Lisesi'nde iki ay önce başladıkları kurslarda başarılı olan sporculara diploma verildiğini ifade eden  Dinçer, “Aikido branşının kentte yayılmasının en büyük sebebi Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'tır.  İl Müdürümüz bizlere sürekli destek çıkıyor.Ayrıca her yaştan insanın yapabileceği bir spor dalıdır. Bu kapsamda aileler çocuklarına özgüven sağlamaları adına  çocuklarını Aikido kursuna gönderiyorlar. Çok kısa sürede başarılar elde edeceğimize inanıyorum ” diye konuştu.

-AİKİDO YAPMAK İÇİN NEDENLER-

Bölge Antrenörü Yıldız Dinçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aikido sporu yapmak için belli başlı nedenler vardır. Bunlar; Dikkat dağınıklılığı varsa, özgüven oluşmamışsa, hiperaktif ve agresifse, yaratıcılığı kapalıysa, öfke kontrolü zayıfsa, paylaşmayı bilmiyorsa, kendini zor ifade ediyorsa, empati yapamıyorsa, vücut esnekliği yoksa, hakkını ve kendini savunamıyorsa bu sporu yapmak için yeterli sebeplerdir."

Diploma törenini yakından takip eden  Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor  Servisi Şefi Hanifi Altun, bu sporun gelişmesi, yaygınlaşması için İl Müdürlüğü olarak gerekli desteğin verileceğini belirterek sporcuları başarılarından dolayı kutladı.