Adana'nın Karaisalı İlçesi'ne bağlı Kızıldağ Yaylası'nda gerçekleşen 532. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 950 pehlivanın katılımı ile tamamlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesinin ve Karaisalı Kaymakamlığının ortaklaşa düzenledikleri etkinlikler, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı ve duaların okunmasının ardından yapılan konuşmalarının ardından start aldı.

Büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde gerçekleştirilen müsabakalara 950 pehlivan katıldı. Müsabakalarında toplam 71 bin TL para ödülü dağıtıldı.

Güreşlerde şampiyon olan başpehlivan 10 bin TL ve 520 gramlık, 100 bin TL değerinde olan altın kemeri üçüncü kez üstüsüne kazanan Kızıldağ Başpehlivanı Sait Bingöl altın kemerin sahibi oldu.

Etkinliğe, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Zülfikar İnönü Tümer, Karaisalı Belediye Kaymakamı Tolga Polat, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan,  Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Şube Müdürü Halit Yılmazel ve Mahmut Kır, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)Adana Koordinatörü Murat Adıgüzel ile Spor Şefi Hanifi Altun, ve diğer davetliler katıldı.