Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında "Dart ve Futbol müsabakaları" Adana’da gerçekleştirildi.

Kayhan Kardeşler Stadında Futbol müsabakası Gençlerbirliği ile Hadırlıgücü arasında geçti.
Yüreğir Gençlik Merkezi çok amaçlı spor salonunda Dart müsabakasına ise 70 sporcu katıldı.

Yüreğir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ekrem Ulu yaptığı konuşmada, sporun evrensel bir dil olduğunu söyledi.

Ulu şöyle devam etti:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de büyük heyecan ve coşku ile kutlanmaktadır. Sporun herkes tarafından yapılması ve bir alışkanlık haline getirilmesi için  09-15 Ekim tarihleri arasında hafta boyunca etkinlikler düzenlenecek. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ilçemizde ki müsabakalara sürekli destek vermesi bizleri mutlu ediyor. Özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir.”

-“Spor Zararlı Alışkanlıklardan Uzaklaştırır”-

Ulu, sporun birleştirici bir güç olduğunu işaret ederek “Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi bilinci ve kültürünün benimsetilmesi hedeflerimiz arasındadır” diye konuştu.

-KİMLER DERECEYE GİRDİ ?-

Futbol Müsabakalarında Gençlebirliği Hadırlıgüçü'nü 12-0 yenerek birincilik kupasını müzesine götürdü.

Müsabakalar sonunda sporcuların kupaları Yüreğir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ekrem Ulu tarafında verildi.