Spor Genel Müdürlüğü’nün faaliyet programında yer alan “Okullararası Küçükler Badminton Grup Müsabakaları” Adana’da gerçekleştirildi.  Müsabakalara  farklı illerden toplam 23 okul katıldı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalar sonunda kızlarda Adana Mehmet Adil İkiz Ortaokulu birinci olurken, Hatay Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulu ikinci, Gaziantep Karacaoğlan Ortaokulu üçüncü, dördüncülüğü ise Osmaniye Düziçi Şehit Üsteğmen Yusuf Tunaboylu Yatılı ilköğretim Bölge Okulu(YİBO) elde etti.

Erkeklerde ise birinciliği Hatay Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulu, ikinciliği Adana Mehmet Adil İkiz Ortaokulu, üçüncü Gaziantep Karacaoğlan Ortaokulu, dördüncülüğü ise Kahramanmaraş Afşin Atatürk Ortaokulu kazandı.

Müsabaka da dereceye giren okullara madalyalarını ve kupalarını Badminton Federasyonu İl Temsilcisi Ceyhun Öktem, müsabaka Başhakemi Ertuğrul Köroğlu, Okul Sporları Tertip Komitesi Üyesi Çiğdem Fitik, Okul Sporları Büro görevlisi Gökhan Gönen ve müsabaka hakemleri verdiler.

Müsabaka sonucunda ilk ikiye giren okulların 17-20 Nisan tarihleri arasında Düzce’de gerçekleştirilecek “Küçükler Türkiye Şampiyonasına” gidecekleri öğrenildi.

-MEHMET ADİL İKİZ OKULUNUN BAŞARISI-

Badminton Grup müsabakalarında kızlarda birinci, erkeklerde ikinci olan Adana Adil İkiz Ortaokulu Öğretmeni ve Antrenörü İbrahim Tokgöz, son yıllarda okullarında badminton sporunun sevildiğini ve yaygınlaştığını söyledi.

Tokgöz, Düzce’de gerçekleştirilecek Türkiye finallerinde Adana’yı en iyi şekilde temsil edeceklerini ve dereceye gireceklerine inandığını da sözlerine ekledi.