Türkiye  Tenis  Federasyonu  İle  Adana  Gençlik  Hizmetleri  Spor  İl Müdürlüğü tarafından açılan ve Adana’da tenis hakem açığını gidermek için “Tenis Kule Hakemliği” tamamlandı.

Tenis Federasyonu Adana İl Temsilcisi Feridun Açan, Adana Atlıspor Kulübü’nde gerçekleştirilen kursa 20 aday hakemin katıldığını ve ulusal başhakem Ali Serdar Türköz’un yönettiğini söyledi.

Kursun 3 gün sürdüğünü, aday hakemlerin kortta kuleye çıkarak uygulama yaptırıldığını, ayrıca yazılı sınavdan geçirildiğini ifade eden Açan, yeni açılan kuşlarla hakem sıkıntısının giderildiğini belirterek, “Hakem olacak kimselerin özellikle tenis sporunda lisansı bulunanları tercih ediyoruz. Ayrıca, eskiye oranla genç hakemlerin yetişmesine özen gösteriyoruz” diye konuştu.

-Açan: “Ekip Çalışmasıyla Başarıyı Yakalayacağız”-

Adana’da tenisin her geçen gün geliştiğini ve yaygınlaştığını, ulusal ve uluslararası müsabakalarda Adanalı sporcuların kentin sesini duyurduklarını belirten Açan, ekip çalışmasıyla başarıyı yakalayacaklarını, bu konuda kendisine destek veren başta Tenis Federasyonu olmak üzere Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür etti.