16-18 Şubat tarihlerinde Adana Menderes Spor Salonunda gerçekleştirilen kursa, Adana’dan ve çevre illerden yaklaşık 150 aday katıldı. Hentbol tarihinde katılım sayısının bir rekor olduğu belirtildi.

Aday Hakem Kursunun açılışında bir konuşma yapan, Adana Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Lavkor, şunları kaydetti:

 “Öncelikle karşımda bu tabloyu görmekten duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Biz bu kursu planlarken, böyle yoğun bir taleple karşılaşacağımızı tahmin etmemiştik. Hentbol sporunun gelişmesi ve yeni nesle sevdirilebilmesi için başta Federasyon Başkanımız Bilal Eyuboğlu olmak üzere tüm federasyon çalışanlarımızla, Adana’da İl temsilcimiz Atilla Güneş’le birlikte çok mesai harcadık. Bu gün burada Aday Hakem Kursumuza başvuru yapan 150 pırıl, pırıl gencimizi karşımızda bulunca, bu emeklerin boşa gitmediğini görüyorum. Ve artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Hentbolun geleceği teminat altındadır. Gün gelecek bu kardeşlerimizin içinden uluslararası maç yönetecek hakemlerimiz çıkacaktır. Buna yürekten inanıyor ve hepinizi şimdiden tebrik ediyorum. Kursumuzun organizasyonunda emeği geçen başta Federasyon Başkanımız Bilal Eyuboğlu olmak üzere, herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

-Atila Güneş; “Mutluyuz, Gururluyuz”

Hentbol Adana İl Temsilcisi Atila Güneş, hentbol camiasına yeni cevherler kazandırmak adına yapılan kursa, geleceğin teminatı gençlerin yoğun ilgisinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarının altını çizdi. Güneş ayrıca, önümüzdeki dönemlerde Adana’nın hentbolda atılımlar yapacağının da müjdesini verdi.

Aday Hakem Kursu, Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Vehbi İşgören tarafından yapıldı.

Ayrıca kurs sonunda gerçekleştirilen sınav sonucunda başarılı olanlar Aday Hakem olmaya hak kazandı.