Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan “İl Spor Yaz Okulları” İzcilik kursuna, öğrenciler ilgi gösteriyor.

İzcilik Bölge Antrenörü Seçil Şahin, 5 Ocak Fatih Terim Stadı, Tribün Altı İzcilik Antrenman Salonu ve DSİ Kamp alanında haftanın 2 günü gerçekleştirdikleri İzcilik İl Spor Okulları’na 7-10 yaş arası 30 öğrencilerin katıldığını söyledi.

Kurslara ilginin arttığını belirten Şahin, "Kursa kayıt yaptıran öğrencilerimiz oldukça fazla. Buna rağmen, her geçen gün  katılanların sayısı artıyor. Okullar açılana kadar yaz okulumuz devam edecek. İzcilere çadır kurma, oryantiring, salon içi izcilik eğitimi ve çocuk oyunları eğitimi gibi teknik bilgiler öğretiyoruz” dedi.

Şahin, İzcilik andında da olduğu gibi Allaha vatanına karşı vazifelerini yerine getiren başkalarına her zaman yardımda bulunan etrafına ve kendine her zaman yararlı olan bireyler yetiştirdiklerini belirtti.

Tesis, malzeme ve diğer sorunların çözümüne katkılarından dolayı Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a ve tesis görevlilerine teşekkür eden Şahin, ücretsiz olan kurslara kayıtların devam ettiğini söyledi.