Adana Tekvando Federasyonu faaliyet programında yer alan “Tekvando Siyah Kuşak ve  Dan  Sınavı” Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bölge Tekvando Antrenörü Osman Aşan, sınava 6 farklı ilden yaklaşık 200 sporcunun katıldığını söyledi. Aşan, etkinlik öncesinde Sınav Komisyonu Başkanı Fazıl Çalış ile komisyon üyelerinin, sporcuların antrenörleriyle yaptığı toplantının çok yararlı geçtiğini kaydetti.

Sporcuların siyah kuşağa terfi etmek için bütün performanslarını sergilediklerini ifade eden Aşan, “ Daha önceden belirtilen komisyon tarafından sınava tabi tutulup başarılı olan sporcular  bir üst kademeye yükseldiler. Sporcular kadar antrenörlerinin de hayli heyecanlı oldukları dikkati çeken kuşak sınavında, komisyon tarafsız ve herkese çok adil davrandı.  Sınava Adana’nın yanı sıra Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Mersin ve Kilis’ten yaklaşık 200 sporcu katıldı” diye konuştu.

Aşan, sınav başkanlığını Fazıl Çalış’ın yaptığı  komisyonun üyeliklerini ise Şiho Mete, Ertuğrul Ahmet Özdağ, Mehmet Erişik ile Hasan Özdemir’in yaptığını sözlerine ekledi.

Sınav komisyonu üyeleri, tesisin hazırlanması ve diğer konularda kendilerine destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür ettiler.