Voleybol Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yusuf Cemil Oğuz Adana’da 3 gün sürecek üst klasman hakem ve gözlemci seminerine 95 kişinin katılacağını söyledi.

Oğuz, 3 gün sürecek seminerin Menderes Spor Salonu’nda gerçekleştirileceğini, seminere Adana’nın yanı sıra, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman, Mersin, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye bölgesi hakemlerinin katılacağını kaydetti.

Seminerin Türkiye genelinde Diyarbakır,Tokat, Adana, Bursa, Muğla Marmaris, İstanbul  ve Ankara’da 7 merkezde yapılacağını ifade eden Oğuz, şöyle devam etti:

“Her yıl ligler başlamadan önce Türkiye genelinde görev yapan hakem ve gözlemcilere, yeni değişikliğe uğrayan uluslararası oyun kuralları hakkında bilgi aktarılır. Ayrıca, yazılı ve uygulamalı sınavlardan geçirilir. Seminere katılmayan hakem ve gözlemcilere  kesinlikle yeni sezonda görev verilmeyecek. Semineri Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı ve Seminer Direktörü Ümit Sokullu ile MHGK Genel Sekreteri  ve Federasyon Temsilcisi Eyüp Bostancı yönetecekler. Seminer için her türlü desteği sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür ederiz.”

Oğuz, kursa katılacak hakem ve gözlemcilere Adana konukseverliğini göstereceklerini sözlerine ekledi.