Adanalı Milli Boksör Hayri Utku Erdoğan, 18-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası”na katılmak için Hırvatistan’a gitti.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Antrenörleri Ercüment Erdoğan ile Süleyman Sırrı Sevindik, öğrencileri Hayri Utku Erdoğan’ın aylardır Avrupa Şampiyonası’na hazırlandığını, Hırvatistan’ın Başkent’i Zagrep’te gerçekleştirilecek şampiyonadan madalya ile döneceğine inandıklarını söylediler.

Erdoğan ve Sevindik, Hayri Utku Erdoğan’ın, Boks Federasyonu’nun Kastamonu Kadı Dağı Kamp Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen kampına katılarak Avrupa Şampiyonası’na hazırlandığını, Sırbistan’da gerçekleştirilen uluslararası müsabakada çeyrek finale kadar yükseldiğini belirterek, bu kez final oynayacağını kaydettiler. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin tesis, malzeme ve diğer konularda büyük desteğini gördüklerini ifade eden Erdoğan ile Sevindik, kentte yeni projelere sporcu ve kulüp sayısını artırmak için çaba gösterdiklerini, hedeflerinin altyapıda tempoyu artırarak milli takımlara yeni yetenekler kazandırmak olduğunu da sözlerine eklediler.

-MİLLİ TAKIMDA KİMLER BULUNUYOR?-

Hırvatistan’a giden Genç ve Büyükler Boks Milli Takımı’nda antrenör olarak Adil Demircioğlu (Trabzon), Mustafa Kalkan (Erzurum), Deniz Tahincioğlu (Antalya), sporcu olarak da, Hayri Utku Erdoğan (Adana) Mert Karakılıç, Uğurcan Yanardağ, Furkan Avcı (Ankara), Ömer Koç (Trabzon), Volkan Gökçek, Ufuk Tekneci, Baki Yalçın, İbrahim Demirezen (İstanbul), Oğulcan Öztürk (Samsun