Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir İlçesi Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, geçen hafta sonu Konya’da gerçekleştirilen  “Gençlik Merkezleri Türk Halk Müziği Yarışmaları Yarı Final Türkiye Birinciliği”nde 2 birincilik, 2’de üçüncülük el etti.
Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyüp Çelikoğlu, Konya’da Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya Adana’nın yanı sıra, Konya, Niğde, Nevşehir, Antalyla ve Kırşehir bölgesi ekiplerinin katıldığını söyledi. 
Türk Halk Müziği yarışmalarına aylardır Müzik Eğitmeni Ramazan İnal’ın yönetiminde iyi bir hazırlık yaptıklarını ifade eden Çelikoğlu, “ Ekipteki üyelerin özverisinin yanı sıra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin katkılarıyla 22-29 yaş grubu erkekler solo yarışmasında Mustafa Ömürlüer’in, ayrıca aynı yaş grubunda kadınlarda Figen Yaşar birinci oldular. Yarışmada, 14-22 yaş grubunda Fethi Öksüz ile Esra Aktürk de üçüncü oldular” diye konuştu.
Çelikoğlu, Konya’da birinci olan Mustafa Ömürlüer ile Figen yaşar ile Aralık ayının son haftasında Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye birinciliğine katılacaklarını hatırlatarak, “Ankara’da gerçekleştirilecek finallerde daha iyi derece elde edeceğiz” diye konuştu.