Polonya’dan bisikletleriyle yolculuk yapan ve Japonya’ya gidecek olan 11 izci, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Cemal Demirağ, izcilerden yakından ilgilenerek hem Adana hakkında, hem de tesisler, spor faaliyetleri ve kurum hakkında geniş bilgiler verdi.

Demirağ, Edirne’den Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Edirne, İstanbul’un ardından tüm illeri dolaşarak Adana’ya gelen Polonyalı izcilere hayran kaldığını belirterek, “Polonyalı izciler, 6 ay gibi uzun soluklu bir geziye çıkarak Temmuz ayı içinde Japonya’da olacakları anlattılar. Polonya’dan çıkarak doğayı korumak, savaşları engellemek ve bisiklet sporunu, izciliğe dikkat çekmek ve sevdirmek için Japonya’ya gidecek olan kafileye Adana konukseverliğimizi gösterdik. 1 gün kentimizde kalacak olan izcilere Adana ili hudutları içinde her türlü yardımı yapacağız. Kafileye kazasız, belasız, hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu.

-“ADANA KEBABINI VE GÖRDÜĞÜMÜZ DESTEĞİ UNUTMAYACAĞIZ”-

Harita üzerinde gidecekleri il ve ülkeleri anlatan Polonyalı izciler, özellikle Adana’da herkesten büyük destek ve yardım gördüklerini, ikram edilen Adana Kebabı’na hayran kaldıklarını, gezilerini ve anılarını yazacakları kitapta Adana’ya geniş yer vereceklerini belirterek herkese teşekkür ettiler.

Konuşmalardan sonra Şube Müdürü Cemal Demirağ, 11 Polonyalı izciye üzerlerinde Türk Bayrağı ile Gençlik Spor Bakanlığı’nın arması olan tişört armağan etti.

Ziyaret sırasında İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilcisi Seçil Binboğa ile Adana Bisiklet Topluluğu  Spor Kulübü Başkanı İzzet Altınsoy da hazır bulundu.