GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ ATAŞBAK:

-“GENÇLERİN BİLGİ VE GÖRGÜLERİNİ ARTIRMAK İÇİN ÜCRETSİZ

KAMPLAR BÜYÜK FIRSAT”

Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Kampları Projesi kapsamında  Adana’dan 130 Gençlik Merkezi üyesi  öğrenci deniz ve doğa kampı için yola çıktılar.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, bünyesinde faaliyet gösteren  Seyhan ve Yüreğir Gençlik Merkezi’nden toplam 130 erkek öğrencinin 3 otobüsle  3. dönem için  Mersin Silifke, Hatay İskenderun deniz , Kırşehir İrfanlı doğa kampı için liderlerin gözetiminde hareket ettiklerini söyledi.

Ataşbak, bu gibi gezilerin özellikle kent dışına ilk kez çıkacak dar gelirli ailelerin çocukları için çok verimli geçeceğine inandığını kaydetti.

 Ataşbak şöyle devam etti:

“Gençlerin bilgi ve görgülerini artırmak, farklı iller ve mekanlar görmek için ücretsiz kamplar büyük fırsat. Bakanlığımızın bu etkinliğine her sene yoğun ilgi gösterilmektedir. Zorlu bir eğitim sezonu geçiren, sınav stresi ve gerginliğinden bunalan gençler, gezi sayesinde rahatlayacak, yeni mekanlar görecek, dayanışma, paylaşma duyguları gelişecek.  Ayrıca yeni arkadaşlıklar edineceklerdir.  Adana'dan Gençlik Kampları için yola çıkan 12-17 yaş grubu gençler, kamp alanlarında serbest zamanlarını çeşitli sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirecekler.”

Bu arada, gezilerin 29 Haziran Pazartesi  günü sona erecek.