Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Dünya Muay Thai Fedarasyonu (IFMA) tarafından “Yılın Başarılı Antrenörü” olarak 6 aday arasında tek kadın ve Türk olan Teslime Çelik’i destekleyeceklerini söyledi.

Esendemir, Teslime Çelik ile ÇGC lokalinde bir araya gelerek adaylık konusunda bilgi aldı ve internet ortamında oy verilmesi konusunda cemiyet üyesi ve diğer gazeteciler toplamda  600 kadar gazeteciye oy kullanılacak linki göndererek destek isteyeceğini belirtti.

Dünya’da Muay Thai sporu yapan ülkelerin de Teslime Çelik’i destekleyeceklerine inandığını ifade eden Esendemir, konuşmasında şunlara yer verdi:

“ Öncelikle kentimizden kadın antrenörün Dünya Muay Thai Federasyonu tarafından aday gösterilmesinden dolayı hayli mutlu olduk. Ulusal ve uluslararası turnuvalarda önemli dereceleri bulunan, 2001 yılında Yunanistan’da dünya şampiyonu olan, daha sonra Çok sayıda dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonu sporcu yetiştiren Muay Thai Milli Takım AntrenörüTeslime Çelik aslında bu ödülü hak ediyor. Geçtiğimiz günlerde Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesini asla affedemiyoruz. Kadınlara şiddet, taciz ve saldırıların yoğun yaşandığı günümüzde Teslime Çelik gibi güçlü kadını desteklemek herkesin görevi olmalıdır. Duyarlı meslektaşlarımın zaman ayırarak Teslime Çelik’e oy vereceklerine inanıyorum.”

Esendemir, kadınların yaşamın her alanında kendilerini hissettirmeleri gerektiğinin altını çizerek, spor kulüpleri ve federasyonların yönetiminde kadınların daha yoğun görev almalarını istedi.

-“SPOR MEDYASINDAN HER DÖNEMDE DESTEK GÖRDÜM”-

Teslime Çelik, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in duyarlı davranmasından çok mutlu olduğunu, gazetecilerin hem sporculuk, hem de antrenörlük dönemlerinde önemli desteğini gördüğünü belirterek, http://www.ifmamuaythai.org/ifma-awards-2015 web adresinden oy kullanarak katkılarını beklediğini kaydetti.