Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) himayesinde ve Ülker Firması’nın sponsorluğunda 8 yıldır gerçekleştirilen “TFF-Ülker Futbol Köyleri” kapsamında Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep’ten 11 kız sporcu Nevşehir’e gitti.

TFF Adana Bölge Müdürlüğü Teknik Direktörü İbrahim Okutan, projenin ilkinin 2007 yılında Van'da başladığını, daha sonra ki yıllarda birçok merkezde uygulamaya konulduğunu, TFF-Ülker Futbol Köyleri projesinde 9.eğitim döneminin yarın başlayacağını ve 9 gün süreceğini söyledi.

Projenin çok yararlı olduğunu ifade eden Okutan, şöyle devam etti:

“TFF-Ülker Futbol köyleri projesine bugüne kadar 5 bin 400 öğrenci katıldı.  TFF-Ülker Futbol  Köyleri projesinde  bu yıl erkeklerde 2003 doğumlu, kızlarda 2002 ve 2003 doğumlu yetenekli sporcular yer alacak. Köylerde katılımcılara uzman eğitmenler tarafından nitelikli futbol eğitiminin yanı sıra; beslenme, oyun kuralları, futsal, ilk yardım, çevre bilinci, satranç ve yaratıcı drama eğitimleri verilecek. TFF Adana Bölge Müdürlüğü’ne bağlı illerden şu anda 11 kız sporcu Nevşehir’e hareket etti. Bu proje sayesinde geleceğin milli takımlarını hazırlıyoruz. Hedefimiz, bölgemizden daha çok sporcuyu bu gibi verimli kamplara göndermektir.”

-NEVŞEHİR FUTBOL KÖYÜ’NE KİMLER GİTTİ?-

Nevşehir’de gerçekleştirilecek TFF-Ülker Futbol Köyü’ne gidecek sporcuların isimleri ve bölgeleri şöyle:

Elif Nur Karabulut, Sevde Selhe Karaca (Adana Akdeniz Demirspor)

Büşra Oğuz, Fatma Unutkan (Adanagücü)

İlayda Nur Bölücü, Elif Dilay Bale, Sıla Tetik (Gaziantep Karataş)

Ceren Özbek, Nazilin Kaya (Gaziantep Gazikentspor)

Melisa Özdemir (Osmaniyespor)

Hatice Yalçın (Tarsus Gençlerbirliği)