Sutopu Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ertunç Tansuğ, yarın başlayacak ve 4 gün sürecek “Türkiye Minik Erkekler Sutopu Türkiye Şampiyonası”na 29 kulübün katılacağını söyledi.

Tansuğ, Atatürk ve 100. Yıl Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek sutopu Türkiye şampiyonasını için tüm önlemlerin alındığını, büyük olasılıkla Federasyon Başkanı Vedat Akgün ile yönetim kurulu üyeleri ve milli takım antrenörlerinin Adana’da olacağını kaydetti.

“600 sporcunun katılacağı Türkiye şampiyonasında Adana konukseverliğini göstereceğiz” diyen Tansuğ, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana’da 4 gün sürecek olan minikler sutopu Türkiye şampiyonasını festival, şölen havasında gerçekleştireceğiz. Turnuvayı  bir müsabaka olarak görmüyoruz. Burada hedefimiz, yetenekli sporcuları belirleyerek bunların gelişimini sağlamak ve bir üst kümede oynamalarına fırsat yaratmaktır. Şölen havasında geçecek turnuvaya 600 sporcu katılacak. Hakem, antrenör ve yöneticilerle bu sayı 800 kişiyi bulacak. Bunlara Adana konukseverliğini göstereceğiz. Başka anlamda kentimizde spor turizmi yaşanacak. Fırsat olursa, turnuvadan kalan zamanlarında da çevre gezilerine katılmalarını sağlayarak kentimizin tanıtımına katkı sağlayacağız. Bu konuda bizlere destek olan Sutopu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Çakırgil, Ali Gülleri ve Fikret Ekici’nin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür ederiz.”

Yarın 2 havuzda gerçekleştirilecek turnuva 6 Eylül Pazar günü sona erecek.