Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Pervin Bulut, hakem gelişim seminerinde yaptığı konuşmada, hakemlerin zirve yaptığı yıl olacağını söyledi.

Bulut, değişen kurallar ve bilgileri tazelemek açısından Menderes Spor Salonu toplantı odasında gerçekleştirilen seminere,  aday, il,ulusal ve uluslararası klasmanda toplamda 70 hakemin katıldığını ifade etti.

Hakemlerin, aynı zamanda eğitici görev yaptıklarını belirten Bulut konuşmasına şöyle devam etti:

 “Hakemlere yönelik seminer çok yararlı geçti. Bilgilerini tazelemiş oldular. Seminer karşılıklı sorularla faydalı oldu. Ümit ediyorum ki bu sezon Adana hakemleri önemli atılım yapacaklar. Hakemlerimizin zirve yaptığı yıl olacak. Hakemlerimizde gözle görülür bir gelişme var.”

Bulut, seminere katılmayan hakemlere sezon içinde görev verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

-“ADANA’NIN TOHM OLMASI BİZİ HEYECANLANDIRDI”-

Yüzme Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Gürhan Bencan, Adana'nın yüzme branşında Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesi kapsamında olduğuna vurgu yaptı.

Bencan, kentte bu projelerin olmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, “Yüzme branşında altın çağımızı yaşayacağımız gibi hakemlikte de kentimizin adını duyuracağız. Adana’yı geçmiş yıllarında ki gibi başarılı bir döneme ulaşacağız. Sizlere güvenim sonsuz. Yeni sezonda bütün hakemlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Ayrıca, kurs eğitimi İl Hakem Kurulu Asbaşkanı Hasan Özkanlıer tarafından verilirken, federasyon gözlemciliğini MHK Üyesi Selim Otobüscü yaptı.