Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi yönetici, lider ve gönüllü üyeleri tarafından Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencilerine yönelik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi.

Yüreğir Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kazım Karabekir Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Zeynel Tahtacı, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramın Türkiye olduğunu anlattı.

Öğrencilerin dersleri kadar sosyal, kültürel ve sportif olarak da gelişimlerinin sağlanması gerektiğinin altını çizen Tahtacı, çocukları ve gençleri önemsemeyen ülkelerin her alanda geri kalacağını belirterek, öğrencilerin her konuda kendini geliştirmesini, düşüncelerini söylemelerini istedi.

Konuşmalardan sonra, 23 Nisan ve Bayrak şiiri okundu. Eğlenceli ve müzikli oyunlar sergilendi. Çayda çıra, kına yakma ve damat halayı gibi geleneksel oyunlar sergilendi. Bunun yanı sıra yoğurt yeme, halat çekme, sandalye çekme oyunları gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Kazım Karabekir Okulu’nun ana sınıfı, ilkokulu ve ortaokulu öğrencileri, öğretmen ve yöneticileri, gençlik merkezi lider ve gönüllü üyeleri katıldı.