Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi “İletişimde Engel Yoktur” dedi.

Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, engellilerle ilgili daha fazla farkındalık yaratmak amacıyla ve sosyal sorumluluk duygusuyla İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencilerini okullarında ziyaret ettiklerini söyledi.

Tosun, "İşitme engelli çocuklarımızın eğitim gördüğü okula giderek, onların sessizliğine ses olduğumuzu hissettirmek için işaret diliyle kurduğumuz iletişimde onlarla gönül köprüleri oluşturduk. Birlikte oyunlar oynadık, onlara hediye olarak aldığımız boyama setleriyle birlikte boyama etkinliği yaptık ve onlarla keyifli bir gün geçirdik" diye konuştu.

-HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ-
Toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Tosun şunları kaydetti:

“Amacımız her daim sorgulayan, sorumluluk sahibi, grup içinde takım ruhuyla çalışabilen, topluma faydalı, özgüvenli, manevi değerlerin bilincinde, sanatla iç içe ve en önemlisi yüksek kişilikli bireyler yetiştirmektir.  Bizler onların farkındayız. Çok dilli eğitimi benimseyen merkezimizde İngilizce, Almanca kurslarının yanına ayrıca İşaret Dili’ni ekledik. Unutulmamalıdır ki hepimiz birer engelli adayıyız.” 

Ziyaretten memnun kalan öğrencilere hediyeler verildi.