Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan “Anadolu Kupası”  İl seçme müsabakaları gerçekleştirildi.

Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Pervin Bulut, Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda 3 gün süren seçme müsabakalarına 8 kulüpten 120 sporcunun katıldığını söyledi.

Seçmelerin kıyasıya geçtiğini ifade eden Bulut, Adana'nın yüzme de ivme kazandığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Yapılan sistemli antrenmanlar sayesinde sporcularımızın büyük bölümünün dereceye gireceğine inanıyorum. Gerçek hedefimiz sporcu ve kulüp sayısını artırmak ve kentimizden milli takımlara sporcu göndermektir. Bizlere her konuda destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile yüzme havuzu görevlilerine teşekkür ederiz.”

Ayrıca Yüzme Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi  (TOHM)Adana Koordinatörü Gürhan Bencan müsabakaları yakından izleyerek notlar aldı.

-KİMLER ADANA KARMASI’NDA ?-

Gerçekleştirilen müsabakalar sonunda dereceye giren takım ve barajı aşan ferdi sporcuların isimleri şu şekilde:

Ferdi olarak barajı aşan sporcular 200 Kurbağa Eylül Gürkan, 50 ve 100 sırt Bengisu Aksu, 200 kelebek Hüseyin Doğan ve 50 sırt Yaşar Sakar.

Erkekler:

Adanus Spor Kulübü birinci

Gençlikspor ikinci

Çukurova Üniversitesi üçüncü

Bayanlar:

Çukurova Üniversitesi birinci

Gençlikspor ikinci

Ünsal Firikçi Spor kulübü üçüncü