Herkes İçin Spor Federasyonu Adana İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yogaloft işbirliğiyle Atatürk Parkı’nda Dünya Yoga Günü etkinliği düzenledi.

 Adana’da ilk kez düzenlenen etkinlikte, uzman yoga eğitmenler Ebru Burkut, Seyhan Bana ve Eda Uğurses’in  liderliğinde yoga seansı gerçekleştirildi

Herkes İçin Spor Federasyonu Adana İl Temsilcisi Filiz Yaldız, 21 Haziran Uluslararası Yoga Günü’nün, Adana’da bu yıl ilk kez kutlanmasına rağmen yoğun ilgi gösterilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Yaldız, sponsorluğu için Adana Büyükşehir Belediyesi’ne, katkıları için de Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ve Yogaloft’a teşekkür ederek Uluslararası Yoga Günü’nün BM onayı ve 177 ülkenin desteğiyle kabul edildiğini belirtti.

Uluslararası Yoga Günü’nün kabulü ve dünyaca benimsenmesiyle ilgili de bilgi veren  Yaldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “ Hindistan Başbakanı Sayın Narendra Modi'nin yaptığı talep doğrultusunda, 27 Aralık 2014 tarihinde Birleşmiş Milletler, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 177 ülkenin desteğiyle, 21 Haziran'ın Uluslararası Yoga Günü olarak her sene tüm dünyada kutlanmasını onaylamış ve duyurmuştur. Gelecek yıl bu etkinliğe katılımın katlanarak artacağına inanıyorum. Bu yıl ilk kez ücretsiz olarak yapılan etkinliğe katılanlara ve destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”

Ayrıca etkinliği, Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Fahri Durukan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Hanifi Altun yakından takip etti.