Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ücretsiz "Şehirler ve Kültürler Projesi”  kapsamında Adanalı 40 öğrenci  İstanbul'u  görme fırsatı buldu.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi Kafile Başkanı Nazlı Atay ve Gençlik lideri Mürüvvet Kara gözetiminde, öğrencilerin kentin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmelerini sağladılar.

Adanalı gençler, aynı coğrafyanın farklı ikliminden biri olan İstanbul kentin de yapılmış olan kültür turu ile unutulmayacak beş gün yaşadılar.

 Şehrin manevi ve kültürel dokusunu ele alan konferansa katılan gençler , edindikleri bilgilerle hem aydınlanmış oldular hem de tarihi mekanlara yapılan yolculukta uzman tarihçilerin anlatımıyla zamana ışık tutmanın keyfine vardılar. 

Kentin önemli ve tarihi yerleri olan, Panaroma 1453, Minyatürk, Eyup Sultan Hazretleri, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Tarihi Yarımada(Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultan Ahmet Camii, Süleymaniye Camii) ziyaretlerinde gençler unutulmaz anılar gerçekleştirdiler.