Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu faaliyet programında yer alan ve on gün süre " 1. Kademe Dart  Antrenör Kursu" Adana'da tamamlandı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ahmet Özdağ, Menderes Spor Salonu toplantı odasında yapılan kursa 6 ilden toplamda 36 kişinin katıldığını söyledi.

Özdağ, Adana'nın son yıllarda Dart branşında yükseliş olduğunu belirterek, " Kentimizde dartı yaygın hale getireceğiz. Kursumuza Adana'nın yanı sıra Samsun, Bilecik, Eskişehir, Osmaniye ve Diyarbakır'dan 36 bay ve bayan kursiyer katıldı " diye konuştu.

Branşların yaygınlaşmasında en büyük destekçilerinin Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel olduğunu ifade eden Özdağ, " Eğitimde başarılı olan  kursiyerlerin Adana ve diğer kentlerde yüzlerce sporcu kazandıracağına eminim.Teorik ve Uygulama sınavlarında başarılı olanları '1. Kademe Dart  Antrenör Belgesi' almaya hak kazanacaklar" dedi.

Ayrıca, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel kursu ziyaret ederek, hem kurs hakkında bilgi aldı, hem de ok attı.