Tenis Federasyonu faaliyet programında yer alan  “1.Kademe Antrenör Kursu”  Adana’da başladı.

Tenis Federasyonu Adana İl Temsilcisi Feridun Açan, kursun Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü toplantı salonunda başladığını, uygulamalı kısmının aynı tesis içerisindeki tenis kortlarında verileceğini söyledi.

Açan, tesis ve malzeme konusunda destek veren Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ve Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Müdürü Ali Refah Keskin'e teşekkür etti.

 Kursa Adana’nın yansıra değişik illerde 70 kursiyerin katıldığını ifade eden Açan, “Son yıllarda büyük aşama kaydeden Tenis yeni antrenörlerle patlama yaşayacak. Kurs sayesinde antrenör açığını gidereceğiz. Kursa çeşitli illerden katılan kursiyerler yeni bilgilerle memleketlerine dönecekler” diye konuştu.

-Kimler ders verecek?-

Açan, iki hafta sürecek olan kursun 1. haftasında teknik ve taktik konular anlatılacağını,  teknik ve taktik bölümünü ise  2. Kademe tenis antrenörlerinden Gökhan Pamuk ile Cengiz Tan , Tenis oyun kuralları ve temel eğitim bilgisini ise tenis baş hakemlerinden  Seyhun Seyhan ve Çukurova Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu öğretim görevlileri tarafından anlatılacağını belirtti.

Ayrıca, teorik ve uygulamalı eğitime katılan kursiyerler kurs sonunda yapılacak sınavlarda başarı göstermeleri halinde 1. Kademe Tenis Antrenör belgesi almaya hak kazanacaklar.