Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi tarafından Uçurtma Şenliği düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Adana Gençlik Merkezi olarak ilk kez organize edilen ve Adana Merkez Park’ta gerçekleştirilen" 1. Geleneksel Uçurtma Şenliği"nde gökyüzü uçurtmalarla renklendi.

Gençlik Lideri Gamze Keniş tarafından organize edilen  ve personeller, gönüllü gençler ile Damla Projesi ekibinin de katkı sağladığı “1. Geleneksel Uçurtma Şenliği” birbirinden renkli görüntülere sahne olurken şenliğe, çocuklar kadar aileleri de yoğun ilgi gösterdi. 

23 Nisan uçurtma şenliğinde, uçurtma, şapka ve balon hediye edilen yaklaşık 150 çocuğun yanı sıra Suriyeli Mülteci çocukların da unutmuş oldukları çocukluklarını hatırlatmak ve ilk kez uçurtma ile tanışan çocuklarımıza uçurtma uçurtmanın sevinci yaşatıldı.

Çeşitli etkinliklerin de yer aldığı uçurtma şenliğinde, çocukların havalandırdıkları uçurtmalarla gökyüzünde izlemeye doyumsuz bir manzara oluşurken; Gönüllü gençler tarafından yüzleri istedikleri film kahramanlarına boyandı.

Ayrıca çocuklar ip atladılar, balon şişirdiler top oynadılar müzik eşliğinde gençlik liderleri ve gönüllü gençlerle dans edip şarkılar söylediler.

Bu arada, Adana Gençlik Merkezi tarafından çocuklara Simit Ayran ikramı edildi.