Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından, Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanan "Avrupa Spor Haftası" etkinlikleri sona erdi.

Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile Avrupa'da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası, Türkiye'de de 81 il ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu yıl "Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam" sloganı ile kutlanan Avrupa Spor Haftası, tüm dünyayı esir alan korona virüs nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak gerçekleştirildi.

Çintimar; “Vatandaşlarımızın Sağlık İçin Spor Yapmasını Önemsiyoruz”

Etkinliklerin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar şunları kaydetti. “Amacımız ülkemizde ve şehrimizde spor kültürünün yaygınlaşması, spor yapan insanlarımızın sayısının artmasını sağlamaktır. Bu bağlamda güzel Adana’mızda her bir bireyin spor yapmasına olanak sağlayacak tesis sayılarını artıracağız. Ülkemizin tamamında organize edilen Avrupa Spor Haftası etkinliklerine, milletimizin maksimum düzeyde katılım sağladığını görmekten dolayı mutluyuz. İnsanların sağlıklı birer birey olmaları için hareket etmeyi bir hayat tarzı olarak benimsemeleri gerekiyor. Hareketsiz kalan insanlarda birçok kronik rahatsızlık ortaya çıkabiliyor. Hayatımızda hareket etmemizi kısıtlayan koşulları spor yaparak ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bugün Avrupa Spor Haftası sona erdi fakat hayat devam ediyor. İlimizde gerçekleştirdiğimiz çeşitli etkinliklerle kazandığımız spor yapma alışkanlığını sürdürerek, daha zinde ve daha kaliteli yaşamak elimizde. Bizler sporun, kardeşliğin, barışın ve sevginin evrensel dili olmasının yanı sıra, sağlık açısından çok önemli bir araç olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda, hafta boyunca etkinliklerde görev yapan tüm arkadaşlarımı ve katılım sağlayan vatandaşlarımızı kutluyor, sporla ve sağlıkla kalın diyorum."